Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Jak pomoci lidem v rozhodování před volbami? Nabízíme užitečné odkazy

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Odpovědný volič je informovaný volič. Proto zde zveřejňujeme odkazy na projekty, které mohou pomoci v rozhodování vě výběru stran vevolbách 8. a 9. října:

1. RE-PORTÁL

Portál Milionu chvilek. Místo, kde přehledně najdete politické kauzy a skandály ze současné politiky. Díky videím, stručným textům a zábavným kvízům se o tomto tématu můžete dozvědět více.

2. WWW.VOLIMZMENU.CZ

Koho volit, proč, kdy, kde a jak? Vše se dozvíte na našem webu www.volimzmenu.cz, který jsme připravili přímo k letošním volbám do Sněmovny.

3. ARGUMENTÁŘ

Deset hlavních důvodů, proč nevolit Andreje Babiše? To je Argumentář, který jsme vytvořili a nejdete ho nanašem webu.

4. WWW.SDILEJTENEZHOZAVROU.CZ

Investigativní novináři z Deníku referendum zveřejnili svůj předvolební web SDÍLEJTENEŽHOZAVŘOU.CZ

Babiš se rád ohání pravdou. Tak na tomto webu ji najdete uvedenou na pravou míru. Tři skvěle propracované e-knihy na jednom místě. O vládní odpovědnosti za zbytečně zemřelé, o pochybném vyšetřování otravy řeky Bečvy a také starší ale stále aktuální bestseller Žlutý baron o Babišově podnikání.

5. WWW.NESCHOPNOSTZABIJI.CZ

Pozůstalí po zbytečně zemřelých sdílejí své příběhy na platformě Neschopnost zabíjí.

A autoři webu na datech ukazují děsivou zprávu o tom, že kdyby nám během pandemie nevládl neschopný chaot, tak až 20 000 lidí nemuselo zemřít.

6. WWW.VOLEBNIPRUVODCE.CZ

Rekonstrukce státu již dlouhodobě prosazuje protikorupční legislativu. Ii tentokrát vyhodnotila, jak volební programy tak konkrétní hlasování politických stran za poslední 4 roky ve Sněmovně a vytvořila tento nápomocný web.

Nejlepší vysvědčení za protikorupční snahy dostaly demokratické koalice. Jak dopadlo hnutí ANO ve srovnání se svými sliby? Hádejte ;)

7. #ENDIKU*VAKVOLBÁM

Skvělé video o volbách pro mladé. Proč jít k volbám?

My bychom to tímto slovníkem neřekli. Ale "Mikýř" má přesný vhled a umí vtipně zacílit právě na mladé lidi, kteří k volbám chodí jen sporadicky. Sledujte i další epizody jeho Úžasné pouti internetem týkající se těchto voleb a šiřte mezi mladé ve svém okolí.

8. WWW.VOLBYPROMLADE.CZ

Na mladé cílí i platforma Youth, speak up! Na svém webu mapují témata klíčová pro voliče mezi 18 a 29 lety a připravili volební kalkulačku designovanou pro prvovoliče.

9. WWW.NAZORYPOLITIKU.CZ

Dva středoškolští studenti připravili projekt mířící podobným směrem a na svém webu se ptají konkrétních kandidátů na konkrétní témata.

10. ZAKROUŽKUJ ŽENU

80 % současných poslanců tvoří muži. Tuto nerovnováhu chce napravit kampaň Zakroužkuj ženu.

Připomínáme, že kroužkování Vám může pomoci i v případě, že vám vadí jedna strana z volební koalice. Zkrátka kroužkujte kandidáty z té druhé strany.

11. MUSÍME SI PROMLUVIT

To je podtitul vznikající trilogie dokumentů o české politice a občanské společnosti, která vznikala i v zákulisí našich akcí.

Teď si můžete pustit díl věnovaný tomu, proč má pro prvovoliče smysl jít volit. Přispět na vznik celého projektu pak můžete tady.

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku