Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Zprávy, které by Vám neměly uniknout (9.4.-15.4.)

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Další týden ve jménu naprostého chaosu a mlžení. Znáte odpověď na hádanku: Kolik lidí se může scházet? Neznáte? Nejste sami, protože se to každý den mění. Na konci týdne slíbili 20 lidí venku a v sobotu již zase oznámili, že pouze 2, ale rozhodli to až v pondělí. A pak se podle toho řiďte.

Opět je tu čtvrteční týdenní souhrn a s ním i to, co se v nedělním “čau lidi” nedozvíte.

KVÓTY NA ČESKÉ POTRAVINY V OBCHODECH NEBUDOU. SEN VELKÝCH HRÁČŮ AGROBYZNYSU SE NAŠTĚSTÍ NEVYPLNÍ.

Sněmovna na návrh Senátu nakonec vyřadila povinné kvóty na domácí potraviny z novely zákona o potravinách. Výsledkem legislativního návrhu z dílny SPD by bylo zdražení potravin a pravděpodobně žaloba Evropské komise na ČR kvůli porušení základního pilíře evropské spolupráce - volného trhu. Nejvíce by z něj pak těžili místní agrobaroni. Tudy cesta pro pomoc místním drobným zemědělcům a zvýšení podílu lokálních potravin na pultech obchodů nevede.

Zdroj: Aktuálně.cz

VÍKENDOVÝ SJEZD ČSSD POTVRDIL DOSAVADNÍ SMĚŘOVÁNÍ STRANY. MILOŠ ZEMAN A HRADNÍ KRUHY SLAVÍ VÍTĚZSTVÍ.

Delegáti sjezdu potvrdili ve funkci staronového předsedu Jana Hamáčka a tím i setrvání ČSSD ve vládě. Po volbě ale následovala blamáž demonstrace síly, když Hamáček odvolal svého stranického soka ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka, za kterého ale neměl náhradu. Petříček byl dlouhodobě trnem v oku prezidentovi, odmítal necertifikovaný Sputnik V i účast Ruska při dostavbě Dukovan. K velké spokojenosti Hradu si nakonec Hamáček vyvolil svého náměstka Jakuba Kulhánka. Kulhánek totiž působil v čínské CEFC Europe, což je pro prezidenta dostatečná reference.

Zdroj: iRozhlas

DOVOLBA DO RADY ČT SE ODKLÁDÁ. OPOZICE VYUŽÍVÁ OBSTRUKCÍ.

Kandidáty do Rady ČT, které do užšího výběru poslali poslanci ANO, KSČM a SPD, nominovaly v několika případech spolky, které nesplňují zákonné povinnosti. Dva z předvybraných kandidátů jsou navíc vedeni jako důvěrníci StB. Opozice požaduje zrušení volby, ale v tuto chvíli zatím využívá procesní kličky, jak volbu ve sněmovně oddálit. Další kolo volby se může konat již příští úterý.

Zdroj: www.medialnirady.cz

PŘED ČTYŘMI LETY ČELIL OKAMURA PODEZŘENÍ Z TUNELOVÁNÍ ÚSVITU PŘÍMÉ DEMOKRACIE. SITUACE SE OPAKUJE, OBJEVILO SE PODOBNÉ SVĚDECTVÍ Z SPD.

Každý z nás se drží toho, co umí a co se už v minulosti osvědčilo a Okamura není výjimkou. Není tedy překvapením, že se vynořují podobné pochyby jako před čtyřmi lety. Tenkrát vedlo podezření z tunelování Úsvitu přímé demokracie ke vzpouře většiny poslanců a k Okamurově odchodu ze strany. Jaký bude osud druhé verze jeho podnikatelského plánu? Podaří se i letos v říjnu přeměnit nenávist a strach na korunky?

Zdroj: Hlídací Pes, iHned.cz

Podle dubnového průzkumu společnosti Kantar ztratily v součtu demokratické síly a populisté posílili. Průzkumy nejsou volby, vyhráno ještě není. Děkujeme za sdílení demokratického hlasu.

Zdroj: iRozhlas.cz

Do voleb zbývá 175 dní.

#rokzmeny

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku