Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Zprávy, které by Vám neměly uniknout (8.1.-14.1.)

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Máme tu další týden. Česká republika se stále drží na špičce pelotonu ve smutné soutěži o nejvíce nakažených a zemřelých na covid-19 na světě. O to větší hrůzu vyvolává pohled na zpackaný proces očkování, který drží “pevně v rukou” krizový manažer roku 2020 Andrej Babiš. Jaké zprávy by vás tento týden neměly minout?

PREMIÉR PŘED KAMERAMI SLIBUJE ODMĚNY ZDRAVOTNÍKŮM. NĚKTEŘÍ VŠAK STÁLE ČEKAJÍ NA TY Z JARNÍ VLNY.

Sliby jdou Andreji Babišovi na výbornou. Realizace ovšem často pokulhává. Většina zdravotníků se odměn za jaro dočkala až na podzim, někteří vůbec. Stát stále nevyplatil zhruba 200 milionů z naslibovaných peněz. Deník N navíc přinesl svědectví, že někteří medici slouží na základě pracovní povinnosti v nemocnicích i za 88 Kč na hodinu. V tomto světle premiérův výrok o tom, že pro zdravotníky nikdo nedělá víc než jeho vláda, trochu pokulhává.

Zdroje: neovlivni.cz a denikn.cz

ZÁSTUPCE ŠÉFREDAKTORA DENÍKU PRÁVO BUDE NOVĚ RADIT ANDREJI BABIŠOVI.

Jan Rovenský, který v Právu působil na druhé nejvyšší pozici, se stane od 1. února poradcem premiéra. Server Hlídací pes to sportovní terminologií přirovnal k “novinářskému přestupu roku”.

Zdroj: hlidacipes.org

ŠÉF RADY ČT MATOCHA PORUŠUJE ZÁKON.

Pokud Pavel Matocha nerezignuje na svou funkci předsedy Pražské šachové společnosti, měl by ho volební výbor sněmovny urychleně odvolat. Funkce v zájmovém spolku se s členstvím v Radě podle zákona vylučuje.

Zdroj: hlidacipes.org

VLÁDA ODMÍTÁ NABÍZENOU POMOC Z NĚMECKA. VYPADÁ ČESKO LÉPE BEZ NÍ?

Zdravotnický personál chebské nemocnice je na pokraji vyčerpání a volá o pomoc. V jednom případě již musela lékařka zvolit, který pacient bude umístěn na JIP a kdo zůstane na standardním lůžku. Opoziční poslanci se přidávají a prosí o přijetí pomoci nabízené sousedním Německem. Babiš s Blatným 40 km vzdálenou pomoc odmítají, prý máme pro pacienty Karlovarského kraje čtyři garantovaná JIP lůžka v Praze (170 km) a v Českých Budějovicích (240 km) další čtyři. Podle zdravotníků z Chebu by přitom obrovský stres zmírnilo už samotné vědomí, že v případě potřeby mohou i desítky pacientů rychle převézt k sousedům.

Zdroje: denikn.cz a ceskenoviny.cz

Do voleb zbývá 266 dní. #rokzmeny

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku