Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Zprávy, které by Vám neměly uniknout (7.5.-13.5.)

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Milí přátelé,

100 let komunismu v Česku = konec komunismu v Česku? Podle výsledků voleb 2017 by se to mohlo zdát, získali totiž pouhých 7,75 % hlasů. Ale není tomu tak úplně. Více než tři roky drželi komunisté u moci vládu trestně stíhaného premiéra a sociálních demokratů. Díky tomu mají ve státních a veřejných institucích největší moc od roku 1989. Rozhodli jsme se jejich oslavy trochu opepřit a máme pro ně připravené speciální “přání”. Sledujte nás a přidejte se. 100 let stačilo!

OPOZICE SVOLÁVÁ SCHŮZI SNĚMOVNY K VYSLOVENÍ NEDŮVĚRY VLÁDĚ. CO BUDE DÁL?

Podle slov šéfa ODS Petra Fialy by se mimořádná schůze měla konat na začátku června, tedy čtyři měsíce před volbami. Jako projev nesmlouvavého postoje se dá krok opozice pochopit. Složitější jsou varianty, které po vyslovení nedůvěry mohou nastat. Nejsilnějším hráčem domácí politiky by se stal prezident Zeman. Měl by možnost nechat dovládnout Babišovu vládu bez důvěry, což by mu Babiš zřejmě musel nějak oplatit. Nebo si prezident jmenuje svou úřednickou vládu? Těžko říct, kam by se při té či oné variantě vyvíjela přístavba Dukovan, došetření Vrbětic a napětí s Ruskem, jmenování šéfa BIS na další pět let či situace kolem nejvyššího státního zástupce.

Zdroj: https://denikn.cz/624540/neduvera-vlade-s-sebou-nese-radu-neznamych-a-jedinou-jistotu-zemana-na-koni/?cst=d174ac37e48aafb2f354d483e89d755ed0c67216

VYŠETŘOVÁNÍ KAUZY ČAPÍ HNÍZDO SE PO TÉMĚŘ ŠESTI LETECH CHÝLÍ KE KONCI.

Policie pozvala obviněné Andreje Babiše a Janu Mayerovou k prostudování spisu. K tomuto kroku má podle trestního řádu policie přistoupit, až když považuje “vyšetřování za skončené a jeho výsledky postačující k podání obžaloby.” V sobotu vyprší několikrát prodlužovaná lhůta pro skončení vyšetřování. Aby policie stačila předat spisový materiál s konečným návrhem dozorovému státnímu zástupci Jaroslavu Šarochovi, bude pravděpodobně potřebovat ještě několik týdnů navíc.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/capi-hnizdo-vysetrovani-konec-dotace-podvod-babis_2105130619_kno

MINISTR ZDRAVOTNICTVÍ PETR ARENBERGER MUSÍ VYSVĚTLOVAT NEJASNOSTI KOLEM SVÉHO MAJETKU. HROZÍ NÁM UŽ PÁTÝ MINISTR ZDRAVOTNICTVÍ ZA 8 MĚSÍCŮ?

Petr Arenberger je další ministr této vlády, který se zapletl do svých lží. Nesrovnalosti v jeho majetkových oznámeních a daňových přiznáních by měly řešit příslušné instituce. Kauza však ukazuje na naprosté selhání premiéra Babiše a této vlády. V době zdravotní krize, kdy občané potřebují důvěryhodné instituce a politiky, se na ministerstvu zdravotnictví mění ministři jak na běžícím páse. Neustále a dokola se řeší jejich osobní selhání, střety zájmů a množící se nepravdy, místo toho, aby byla veškerá energie upřená na řešení covidové pandemie a dalších problémů této země.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/petr-arenberger-majetkove-priznani-prijmy-podnikani_2105112047_tzr

PREZIDENT POŠESTÉ NEPOVÝŠIL ŠÉFA BIS DO GENERÁLSKÉ HODNOSTI. KLÍČOVÉ PRO BEZPEČNOST ZEMĚ JE, KDO POVEDE ZPRAVODAJCE V DALŠÍM PĚTILETÉM OBDOBÍ.

Pošesté navrhla vláda povýšení šéfa Bezpečnostní informační služby (BIS) Michala Koudelky do generálské hodnosti, pošesté prezident návrhu nevyhověl. BIS opakovaně varuje před bezpečnostními riziky, která pro naši zemi představují Rusko nebo Čína, což se prezidentovi zjevně nelíbí. Důležitější než generálská hodnost však je, kdo bude jmenován do čela BIS na dalších pět let. V srpnu totiž Koudelkovi končí mandát. Pravomoc vybrat šéfa sice náleží premiérovi a vládě, ale premiér Babiš už prezidentovi ustoupil mnohokrát.

Zdroj: https://denikn.cz/618395/babis-ma-plan-jak-nalozi-s-koudelkou-chce-se-vyhnout-stretu-se-zemanem-i-s-opozici/?cst=82d26cf128c58339532b91471865574587735aad

MINISTRYNĚ SPRAVEDLNOSTI MARIE BENEŠOVÁ COUVÁ. NAKONEC NA ŠÉFA ŽALOBCŮ PAVLA ZEMANA NEPODALA KÁRNOU ŽALOBU.

“Bez stínů pochybnosti. (…) Pasoval se do role jakéhosi generálního prokurátora.” Těmito slovy uvedla minulý týden ministryně spravedlnosti Benešová svůj záměr podat na nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana kárnou žalobu. Ten měl porušit zákon svým vystoupením v kauze Vrbětice. Nejvyššího státního zástupce se obratem zastal premiér Babiš a Unie státních zástupců označila záměr za absurdní. Po několika dnech je vše jinak, přesvědčení paní ministryně ochladlo a novinářům se k obratu sama nevyjádřila. Dvakrát měř, jednou řež...

Zdroj: https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/benesova-pavel-zeman-karna-zaloba-babis_2105120500_kno

Je jasné, že do zářné budoucnosti cesta s ANO, extremisty a komunisty nevede. Demokratické bloky musejí oficiálně odmítnout spolupráci s těmito stranami. Chceme to černé na bílém,slibů už jsme slyšeli až až. Přidejte se, prosím, k Výzvě demokratickým stranám. Ať je příští vláda bez ANO, komunistů a extremistů. -> www.milionchvilek.cz/vyzva

Do voleb zbývá 147 dní.

#rokzmeny

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku