Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Zprávy, které by Vám neměly uniknout (5.3. - 11.3.)

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Týden utekl jako voda a je tu zase čtvrtek. Vybíráme, co se v nedělním “Čau lidi” nedozvíte a co by v informační záplavě nemělo uniknout vaší pozornosti.

S úzkostí sledujeme vývoj v přetížených nemocnicích a jsme vděční zdravotníkům, na kterých nyní závisí naše životy. Těm ale ještě pořád nebyly vyplaceny odměny za podzimní vlnu, testů není dostatek, vakcíny leží ve skladech. A na co že se v mezičase soustředí naše vláda? Prioritou je pro ni tendr na dostavbu Dukovan, který tlačí vládní mašina vesele vpřed. A firmám svěřenského fondu premiéra se navzdory krizi daří čím dál lépe.

Zdroj: server Hlídací pes a Aktuálně.cz

ZEMAN CÍTÍ, ŽE SI MŮŽE DIKTOVAT A ZAČAL VLÁDNOUT Z HRADU. BABIŠ TOTIŽ POTŘEBUJE JEHO PODPORU, TA VŠAK NENÍ ZADARMO.

Včera prezident ukázal prstem na ministra Blatného, ředitelku SÚKL Storovou a ministra Petříčka a požaduje jejich odvolání. Všichni totiž podmiňují dovoz ruské vakcíny Sputnik V řádným schválením v EU a kazí tak Zemanovy plány. Na koho ukáže zítra? Možná na vládního zmocněnce pro jadernou energetiku Míla nebo šéfa BIS Koudelku, aby protlačil Rosatom do tendru na Dukovany? Výkon prezidentského úřadu naprosto vymknutý z kloubů!

Zdroj: Aktuálně.cz

OBSTRUKCE VE VYŠETŘOVÁNÍ BEČVY. BRABEC PŘED POSLANCI PŘÍSAHAL NA ZDRAVÍ SVÝCH BLÍZKÝCH. TO UŽ JSME TADY ALE MĚLI, PAMATUJETE?

Předseda klubu ANO Faltýnek na poslední chvíli zabránil hlasování o vzniku vyšetřovací komise k otravě Bečvy - vyžádal si přestávku na poradu klubu. Ještě před tím však v emotivním projevu ministr Brabec odpřísáhl „na zdraví svých blízkých”, že nikdo nic nezametá pod koberec. Že by nová stranická taktika? Premiér Babiš přísahal na zdraví svých dětí, že neovlivňuje média v holdingu MAFRA a nedlouho potom z nahrávek vyplynul opak.

Zdroj: Seznam zprávy a ČT24

ÚŘAD PRO OCHRANU OSOBNÍCH ÚDAJŮ (ÚOOÚ) ROZHODL, ŽE KANCLÉŘ MYNÁŘ JEDNAL PROTIPRÁVNĚ, KDYŽ SÁM SEBE PASOVAL NA ODVOLACÍ ORGÁN.

Pražský hrad opakovaně odmítal Deníku N poskytnout informace o schůzkách s čínským velvyslancem a zesnulým předsedou Senátu Kuberou. ÚOOÚ konstatoval, že vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Mynář nebyl nadřízeným odvolacím orgánem, tím byl právě ÚOOÚ. Ten nyní rozhodne do dvou týdnů, jestli informace musí Pražský hrad dle zákona poskytnout. Mezitím už ale do sněmovny přispěchal ministr Hamáček s pozměňovacím návrhem k novele informačního zákona, která by Mynářovi utajit informace umožnila.

Otevíráme pro Vás obsah článku z Deníku N.

Zdroj: Aktuálně.cz

TLAK ČÁSTI RADY ČT NA VEDENÍ ČT SÍLÍ.

V lednu si Rada ČT vyžádala od ředitele Dvořáka statistiku účasti předsedů a představitelů parlamentních subjektů v pěti pořadech ČT za rok 2020. Již tento krok někteří radní kritizovali, neboť ho považují za útok na editoriální nezávislost zpravodajství. Na středečním neveřejném zasedání navíc Rada ČT na návrh Hany Lipovské schválila usnesení, že ředitel Dvořák úkol nesplnil. Ten označil usnesení za lživé a šikanózní. V lednovém požadavku totiž není žádný termín, ke kterému má podklady dodat.

Zdroj: Lupa.cz

No páni, to je zase nálož. Naštěstí do voleb zbývá už jen 30 čtvrtků!

#rokzmeny

Krásný týden, přátelé.

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku