Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Zprávy, které by Vám neměly uniknout (4.12-10.12.)

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Uplynulý týden nám kromě mikulášské nadílky přinesl i nadílku v podobě nekoncepčního rozhodování vlády a pokračujícího příběhu zpackaného guláše jménem daňový balíček.

SYSTÉM PES MĚL PŘINÉST PŘEDVÍDATELNÉ ROZHODOVÁNÍ. TO BY S NÍM ALE NESMĚLA PRACOVAT NAŠE VLÁDA.

Pár týdnů na to, co vláda slavnostně představila protiepidemický systém PES, se jím přestala řídit a začala navrhovat opatření, která neodpovídají ani jednomu stupni daného systému. Nařízení, která vláda přijímá, jsou navíc stále nekoncepční, nelogická a veřejnosti nedostatečně vysvětlená. Opravdu by se nedalo řídit nastavenými pravidly, aby se na ně mohli připravit i občané a firmy?

Zdroj: Máme toho plné zuby, tohle je šílenství. Piráti tepou Babišovu vládu - novinky.cz

SENÁT VRÁTIL SNĚMOVNĚ UPRAVENÝ DAŇOVÝ BALÍČEK. UBRAL PÁR KNEDLÍKŮ.

Guláš s knedlíky, jak nazval Babišův návrh snížení daní předseda Senátu Miloš Vystrčil, projednávali senátoři devět hodin. Nakonec ponechali zrušení superhrubé mzdy i snížení daně z příjmu, naopak snížili slevu na poplatníka. Opačný postup by přitom podle odborníků pomohl více nízkopříjmovým, kteří by navíc ušetřené peníze spíše vrátili do ekonomiky. Řada opozičních politiků kritizovala, že si v době krize půjčujeme na snížení daní. Andrej Babiš po dvou hodinách zmizel navzdory slibu, že zůstane, jakkoliv dlouho to bude potřeba.

Zdroj: Senát upravil daňový balíček a vrátil ho sněmovně. Sleva na poplatníka má vzrůst méně a navíc postupně - ct24.ceskatelevite.cz

PIRÁTI NAŠLI SKORO 30 PODVODŮ VE STYLU ČAPÍ HNÍZDO.

Pirátští analytici přišli na desítky dotačních podvodů, kdy Agrofertu byly přiděleny dotace pro malé a střední podniky. Tým také spočítal, kolik veřejných peněz Babišova administrativa přihrála firmám z holdingu. „Celkový objem dotací a zakázek činí astronomických 20,21 miliardy korun,” uvedl šéf klubu Jakub Michálek.

Zdroj: „Protikorupční” vláda v trvalém střetu zájmů – Agrofert ukousl už přes 20 miliard z peněz lidí, Čapáků jsou desítky - pirati.cz

TROJKOALICE SPUSTILA SPOLEČNOU KAMPAŇ DO PŘÍŠTÍCH VOLEB.

Pravicové uskupení ODS, KDU-ČSL a TOP 09 představilo svoji předvolební kampaň. „Jdeme do toho spolu i díky vám. Už tolikrát jste nám na náměstích i návsích ukázali, že o takovou změnu stojíte,” uvedly strany na novém webu a vyzývají občany, aby se do kampaně zapojili.

Zdroj: https://www.pojdtesnami.cz/

Do voleb zbývá 309 dní. #rokzmeny

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku