Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Zprávy, které by Vám neměly uniknout (30.10-5.11.)

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Další týden nouzového stavu máme za sebou. A už víme, že bude trvat přinejmenším do 20. listopadu. Uplynulý týden se točil hlavně okolo dění na vládě a v Poslanecké sněmovně:

PLÁNOVANÝ ROZPOČET NA ROK 2021: JEDEN VELKÝ PRŮŠVIH

Nejdůležitější zákon roku, který se tento týden začal projednávat ve sněmovně, se okamžitě dostal pod palbu kritiky. “Nepřipravený, nepodložený, nezodpovědný,” zaznívá na účet rozpočtu od opozice i expertů. Například Mojmír Hampl, bývalý viceguvernér ČNB a jeden ze členů KoroNERVU-20, návrh vlády označuje za nejhorší rozpočet od roku 1990: „Zdá se, že poprvé v novodobých dějinách skutečný rozpočet nemáme a nemáme ani skutečného ministra, který by byl jeho obhájcem, garantem a důvěryhodnou tváří,” říká.
http://www.koronerv-20.cz/2020/10/koronerv-20-kritizuje-pripravy-statniho-rozpoctu-na-rok-2021-a-doporucuje-opatreni-ktera-maji-zabranit-rozvratu-verejnych-financi/

ŘÍDIT STÁT JAKO FIRMU?

Dovedete si představit, že byste ve firmě objednali dva miliony kusů zboží, aniž byste věděli, kdo a jak za ně zaplatí? Naše vláda ano. Ohlásila, že testy na plošné testování seniorů uhradí VZP. Přitom objednávku s pojišťovnou, nejenže nekoordinovala, ale ani si předem nezjistila, zda pojišťovna může podle zákona za takový nákup zaplatit. Nemůže.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/seniori-se-k-testum-dostanou-se-zpozdenim-vlada-neresila-jak-je-koupi-127366

ZÁKON, KTERÝ BY POTVRDIL BABIŠŮV STŘET ZÁJMŮ, ZAZNAMENAL DALŠÍ POSUN. K LEPŠÍMU.

Ani vládní ČSSD ani polovládní KSČM nechtějí tolerovat do očí bijící ohýbání pravidel na míru premiérovi. Zákon o evidenci skutečných majitelů prošel ve středu proměnou ve výboru sněmovny. Hurá! Výbor poslancům doporučujeme přijmout návrhy opozice, které speciální režim pro Babišovy svěřenské fondy ruší. Hlasování budeme sledovat.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/novy-zakon-muze-potvrdit-babisuv-stret-zajmu-poslance-ano-prehlasovali-127800

ANDREJ BABIŠ S JANEM HAMÁČKEM NAVRHLI NA POSLEDNÍ CHVÍLI SNÍŽENÍ DANÍ. PREMIÉRŮV NÁVRH MYSLÍ JEN NA LIDI S VYSOKÝMI PŘÍJMY.

Navzdory koaliční smlouvě, den před druhým čtením, podaly ČSSD a ANO konkurenční návrhy na zrušení superhrubé mzdy. Jak se mají v návrzích vlády vyznat poslanci a občané, když samy vládní strany nejsou schopny se domluvit? Zároveň s návrhy, které vytváří v příjmech rozpočtu díru ve výši 30 mld. Kč (návrh ČSSD) až 90 mld. Kč (návrh ANO), je ve sněmovně zákon o státním rozpočtu, který s tímto výpadkem nepočítá! Jako by pravá ruka nevěděla, co dělá levá. Rozpočtový výbor sněmovny se hlasy ANO, KSČM a SPD ve středu postavil za návrh premiéra.
https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/3220711-premier-vicepremier-a-dva-poslanecke-navrhy-koalicni-strany-se-svari-nad-sazbou

MINISTR VNITRA CHCE VYŠETŘIT POCHYBENÍ VLASTNÍ VLÁDY

Jan Hamáček volá po vyšetření odpovědnosti za současný stav koronavirové pandemie v České republice. Podle jeho názoru by měla být ustavena parlamentní vyšetřovací komise. Andrej Babiš vyšetřování odmítá, uhádnete proč? Pokud komise vznikne, mohou být její závěry za rok u voleb užitečné. https://hlidacipes.org/babis-neni-bakala-proc-predseda.../

https://hlidacipes.org/babis-neni-bakala-proc-predseda-vlady-nechape-zrizeni-vysetrovaci-komise-ke-covidu
https://archiv.ihned.cz/c7-66838350-12jnrs-06667acfa788a3f?fbclid=IwAR1sDiwBRvt_q5Jm3z49-NH7wEoDAt-BEIq93brp_mauCp_wu14f8_Y347w

Je čas na změnu! Přidejte se k největší on-line demonstraci „Rok změny: Začínáme!“ (16. listopadu v 18:00). #rokzmeny

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku