Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Zprávy, které by Vám neměly uniknout (29. 1. - 4. 2.)

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Vládě se minulý týden povedlo upoutat svým vstupem na sociální síť Tik Tok více pozornosti, než kolika se dostalo mnoha jiným, důležitějším a dražším skandálům. Nejdůležitější zprávou týdne je však bezpochyby rozhodnutí Ústavního soudu, které dalo stejnou váhu všem hlasům ve volbách a také vyvolalo spoustu emocí.

NĚKTEŘÍ ÚSTAVNÍ ČINITELÉ NEZVLÁDAJÍ SVÉ EMOCE A V REAKCI NA ROZHODNUTÍ ÚSTAVNÍHO SOUDU SE DOPOUŠTĚJÍ PROTIÚSTAVNÍCH A ŽALOVATELNÝCH VÝROKŮ.

Mezi různými chytrými, zmatenými, rychlými, emotivními a manipulativními reakcemi na rozhodnutí Ústavního soudu vynikly zejména dvě, a to premiéra Babiše a ministryně spravedlnosti Benešové. Zatímco premiér v kadencích emocí, lží a argumentačních faulů napadl nezávislost Ústavního soudu a integritu jeho předsedy Rychetského, ministryně se dopustila nepřímého obvinění soudců z korupce. Sice žádné důkazy nemá, ale takhle přece život funguje. Dnes se proti jejím výrokům ostře ohradila Soudcovská unie. A paní ministryně? „Nikdy jsem nepodezírala ústavní soudce a ani neřekla, že by podléhali politickým či jiným tlakům,“ uvedla v prohlášení. Chtěla prý pouze vyvolat diskuzi.

Zdroje: Hlídací pes a Deník N

NEPSANÁ VLÁDNÍ KOALICE ANO+KSČM+SPD SE ROZPADÁ. ČSSD SE UŽ ZŘEJMĚ Z OPAKOVANÉ SPOLUPRÁCE S BABIŠEM POUČILA.

Komunisté vyhrožují Babišovi, že již nepodpoří prodloužení nouzového stavu a nebudou pokračovat v toleranci vlády. Důvodem je neplnění komunistických podmínek, mezi které patří otevření prvního stupně škol a skiareálů, dovoz neověřených vakcín z Ruska a Číny a připuštění Číny a Ruska do dukovanského tendru. Naopak nová spolupráce se rýsuje mezi sociálními demokraty a zelenými. ČSSD odmítá povolební spolupráci s ANO.

Zdroje: ČTK a iDnes

ZASTUPITELÉ VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ VYZVALI MINISTRA BRABCE, ABY ODVOLAL ŠÉFA ČESKÉ INSPEKCE ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ERIKA GEUSSE.

Podle zastupitelů vyvolává postup ČIŽP pochybnosti, proto by měl být prošetřen a měly by být vyvozeny důsledky včetně personálních. Mezitím proměnil vyšetřování ve frašku znalec Jiří Klicpera, který sdělil do médií, že DEZA není původcem ekologické katastrofy. V případu tak mlčí instituce, které by měly veřejnost informovat (Policie ČR, ČIŽP) a před ukončením vyšetřování mluví aktéři, kteří jsou vázáni mlčenlivostí (jako znalec Klicpera).

Zdroje: ČT24 domáci zpravodajství a ČT24 zprávy z regionů

HAMÁČEK CHYSTÁ NÁKUP VODNÍCH DĚL PROTI DEMONSTRANTŮM.

Sto milionů pravděpodobně nepůjde na podporu zasažených sektorů, ale na nákup vodních děl. Tak si to představuje vicepremiér Hamáček. Kdyby se lidé zoufalí ze ztráty živobytí nebo dětí přicházejících o právo na vzdělání rozhodli porušit protipandemická opatření a vyšli do ulic, Hamáček bude připraven a vyjede proti nim s novými vodními děly.

Zdroj: Echo24

Tyhle vládní kiksy už tu po volbách být nemusí. Zvolme si v říjnových volbách kompetentní vládu.

#rokzmeny

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku