Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Zprávy, které by Vám neměly uniknout (14.5.-20.5.)

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Milí přátelé,

někdo zapříčiní smrt dvou lidí, stojí vás miliardu a přijde se na to, má problém. Způsobů, jak ten problém řešit, je určitě víc. Ruská federace zvolila obranu útokem, když zveřejnila seznam svých nepřátel, na kterém figurují pouze Spojené státy a Česká republika. Snadno se totiž útočí na slabé a slabou z naší země udělali prezident, Marie Benešová, komunisté a všichni ti, kteří zpochybňovali informace našich zpravodajců, že za útokem ve Vrběticích stojí agenti ruské GRU.

Minulý týden by vydal na několik shrnutí, tady nabízíme to nejvydatnější.

REÁLNĚ NÁM HROZÍ POZASTAVENÍ EVROPSKÝCH DOTACÍ. ČESKÁ REPUBLIKA JE RUKOJMÍM BABIŠOVA STŘETU ZÁJMŮ.

Evropská komise (EK) považuje střet zájmů premiéra Babiše za prokázaný. Očekává tedy, že česká vláda bude hájit zájmy evropských daňových poplatníků a bude po firmách ze svěřenského fondu premiéra vymáhat neoprávněně čerpané peníze. Místo toho Babišovi ministři zadávají další a další posudky, porušili stopku ve vyplácení dotací auditovaným projektům a chystají žalobu na EK u Evropského soudního dvora. Reálně hrozí, že v důsledku tohoto postupu budou České republice pozastaveny všechny finance z evropských fondů. Tisíce projektů obcí, měst a firem jsou rukojmím svého premiéra.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/dotace-stret-zajmu-fatra-agrofert-babis-evropska-komise_2105180500_kno

MEZIOBOROVÁ SKUPINA PRO EPIDEMICKÉ SITUACE (MeSES) SKONČILA DEN POTÉ, CO JEJÍ ŠÉF KONSTATOVAL “EPIDEMII JSME FAKT NEZVLÁDLI”.

Rozpor mezi premiérem opakovanou větou “Epidemii jsme zvládli” byl pravděpodobně hlavním důvodem, proč ministerstvo zdravotnictví expertní skupinu zrušilo. Té vláda naslouchala v době, kdy se situace zcela vymkla kontrole a denně umíraly stovky lidí. Nyní, když je trend pozitivní se vláda vrací k líbivému marketingu a předvolební kampani.

Zdroj: https://www.novinky.cz/domaci/clanek/epidemii-jsme-fakt-nezvladli-rekl-smejkal-druhy-den-ministerstvo-rozpustilo-jeho-poradni-organ-40360599

GRAUBNER VYZVAL LIPOVSKOU K REZIGNACI, DVOŘÁK NA NI PODAL TRESTNÍ OZNÁMENÍ.

Radní ČT Hanu Lipovskou nominovala Česká biskupská konference, její předseda Jan Graubner ji vyzval k rezignaci. Podle jeho slov vyvolává činnost Lipovské dojem, že hájí zájmy konkrétních skupin a osob. Kardinál Dominik Duka se radní naopak zastal. O několik dní později oznámil generální ředitel ČT Petr Dvořák, že za účelem ochrany dobrého jména ČT a své pověsti, podal na Lipovskou trestní oznámení.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/rada-ceske-televize-trestni-oznameni-petr-dvorak-hana-lipovska_2105191327_dok

MINISTR ZDRAVOTNICTVÍ PETR ARENBERGER JE VE STŘETU ZÁJMŮ. JAKO ČLEN VEDENÍ VINOHRADSKÉ NEMOCNICE BY MĚL VYSVĚTLIT NĚKOLIK KAUZ. MINISTR PODLE VZORU PREMIÉRA STŘET ZÁJMŮ POPÍRÁ.

Před týdnem byly jasné nesrovnalosti v majetkových přiznáních ministra, dále vyšel najevo střet zájmů z pozice člena vedení vinohradské nemocnice. Minulý týden se přidal pronájem budovy na archiv nemocnice. Ačkoli ministr tvrdí, že ještě nebyl ředitelem i z pozice náměstka ředitele byl ve střetu zájmů. Podle zdrojů iRozhlasu pronajímal nemovitost za 79 Kč za metr čtvereční, jako ministr ji pronajímá za 1 kč. Další nejasnosti vyvolává privatizace bytu na Praze 1, jejíž podmínkou bylo využití k trvalému bydlení. Ve zdravém systému by jedna z těchto kauz stačila na odvolání ministra. Země, která má premiéra ve střetu zájmů, nemá zdravý politický systém a občany to stojí minimálně spoustu veřejných peněz.

Zdroje: https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/havlicek-arenberger-mel-pronajem-vysvetlit-rezignace_2105161631_btk a https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3312447-studie-leku-provadel-soukrome-a-nepriznal-veskery-svuj-majetek-arenberger-celi

PO VELKÉM TLAKU DOSÁHLA MINISTRYNĚ SPRAVEDLNOSTI MARIE BENEŠOVÁ SVÉHO. NEJVYŠŠÍ STÁTNÍ ZÁSTUPCE PAVEL ZEMAN REZIGNOVAL.

Vyšetřování Čapího hnízda je u konce a měli bychom se dozvědět bude-li premiér obžalován. Pro evropské orgány jsou závěry auditu jasné, český premiér je v zásadním střetu zájmů. Pokud to i nadále bude Babiš popírat, přijde řada na české soudy. Pro Babiše je tedy důležitější než kdy jindy, kdo bude nejvyšším státním zástupcem. Nenechme tuto vládu vybrat nového šéfa žalobců, loajálního premiérovi ve střetu zájmů.

Zdroj: https://nazory.aktualne.cz/komentare/justice-se-otrasa-benesova-vypudila-nsz-zemana-v-cesku-norma/r~dbbebb5ab59811ebbdfd0cc47ab5f122/

Lidé z okolí prezidenta jsou vyšetřováni, někteří dokonce nepravomocně odsouzeni, premiér je trestně stíhaný a čekáme, zda-li bude obžalován. Současná vládní elita má bytostný zájem na omezení nezávislosti státních zástupců. Přátelé, je potřeba se za českou justici postavit.

DEMONSTRACE: NECOUVNEME - Justici nedáme! už DNES, 20. 5. v 18:30 na Václaváku!

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku