Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Zprávy, které by Vám neměly uniknout (11.12-17.12.)

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Premiér Andrej Babiš tento týden prohlásil, že „není schopen pochopit”, proč vláda odhlasovala to, co odhlasovala. No vida. Občané to nejsou schopni pochopit už od jara, neboť vláda s veřejností podklady pro svá rozhodnutí nesdílí. Nyní už to nechápe ani premiér. Co dalšího nám přinesl poslední týden?

NOVÝM PŘEDSEDOU RADY ČT JE (ŠACHOVÝ) KŮŇ TRIKOLÓRY A NOVINÁŘ BABIŠOVA MEDIÁLNÍHO IMPÉRIA.

Pavel Matocha je šachista a novinář, který spolupracuje s Lidovými novinami z mediální skupiny Mafra patřící do premiérova holdingu Agrofert. Dlouholetý přítel Václava Klause ml. se také netají svým kritickým názorem na novináře ČT jako je Marek Wollner nebo Václav Moravec. Personální proměna důležitého orgánu, který vykonává kontrolu nad Českou televizí, je tak dokonána. Rada ČT také schválila rozpočet televize na příští rok.

Zdroje: https://zpravy.aktualne.cz/domaci/novym-predsedou-rady-ct-se-stal-pavel-matocha/r~7c9ae0143f9f11eb9d470cc47ab5f122/ https://hlidacipes.org/lidem-vadi-hlavne-wollner-nebo-fridrichova-tvrdi-sef-rady-ct-stiznosti-ale-nechce-zverejnit/

HNUTÍ ANO BUDE MÍT SVŮJ PODNIKATELSKÝ SVAZ.

Pavel Juříček, poslanec za ANO a majitel strojírenské firmy, zakládá nové podnikatelské sdružení a deklaruje podporu vlády. Andrej Babiš ji sice v médiích popřel, na vládní hnutí napojený svaz podnikatelů se však jistě může hodit jak vládě, tak vybraným firmám. Nová organizace je dalším v řadě kroků, které smazávají rozhraní mezi vládou a byznysem. Juříček navíc naštval lidi z kultury a gastronomie svým prohlášením, že by je vláda neměla podporovat, neboť nevytváří žádnou přidanou hodnotu. Tomu říkáme empatie k lidem postiženým pandemií.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz/ekonomika/restaurace-pavel-juricek-ano-sdruzeni-podnikatelu_2012141113_ako

ZPOŽDĚNÍ V OČKOVACÍ STRATEGII - CO NEZVLÁDLI ÚŘEDNÍCI, MÁ UDĚLAT NARYCHLO PORADENSKÁ FIRMA.

Čekají nás další zbytečná vypnutí života a ekonomiky? Tuto otázku vyvolalo vyjádření koordinátora pro očkování Zdeňka Blahuty, podle něhož je vláda s očkovací strategií dva až tři měsíce ve skluzu. Německo má již připravená očkovací centra, u nás se vláda teprve domluvila s firmou Ernst & Young, že za necelý milion připraví plán pro očkování. Proč externí firma, když počet úředníků na ministerstvech za Babišovy éry skokově narostl? Proč firma, která ve střetu zájmů audituje Agrofert a zároveň Státní zemědělský a intervenční fond v souvislosti s proplácením evropských dotací?

Zdroj: https://nazory.ihned.cz/komentare/c1-66858270-cau-lidi-babis-opet-vypina-cesko-bez-systemu-bez-perspetivy

Do voleb zbývá 301 dní. #rokzmeny

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku