Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Zprávy, které by vám neměly uniknout (1.4-8.4.)

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Po šest týdnů trvajícím třetím lockdownu se některé děti konečně vrátí do školy. Za poslední rok některé děti strávily na distanční výuce už 282 dnů a číslo není konečné. V tom drží naše země další neblahé prvenství. Výroční zpráva NKÚ za rok 2020 taky poukázala na neudržitelný nárůst výdajů státního rozpočtu, z nějž polovina nijak nesouvisí s pandemií covidu. A do křesla ministra zdravotnictví usedl již čtvrtý člověk za posledních sedm měsíců, tím se s Brazílií dělíme o další světové prvenství...

A jako již tradičně, v Čau lidi opět chybělo několik dalších zpráv, které by neměly ujít vaší pozornosti.

SNĚMOVNA SCHVÁLILA PODOBU NOVÉHO VOLEBNÍHO ZÁKONA. V SENÁTU MÁ NOVELA JIŽ PŘEDJEDNANOU PODPORU.

Před dvěma měsíci zrušil Ústavní soud části volebního zákona a bez nové úpravy by se říjnové parlamentní volby nemohly konat. Podoba, pro kterou se nyní ve sněmovně našla podpora, vyhověla námitce ÚS a snaží se vyrovnat váhu hlasů. A to jak z pohledu nerovnoměrně velkých krajů, tak z pohledu menších a větších stran. Dále byl snížen limit pro vstup koalic do PS na 8 % pro dvoučlenné koalice a 11 % pro vícečlenné. Naopak neprošla žádná podoba zavedení korespondenční volby ze zahraničí. Ačkoli je korespondenční volba jedním z bodů vládního programu, Hnutí ANO ji nepodpořilo.

Zdroj: irozhlas.cz

FALTÝNKŮV DIÁŘ. NOVINÁŘI ZE SEZNAM ZPRÁVY ZÍSKALI MNOHO STRAN VLASTNORUČNĚ PSANÝCH POZNÁMEK DRUHÉHO MUŽE HNUTÍ ANO JAROSLAVA FALTÝNKA.

Zápisky obsahují informace o podnikatelských aktivitách, ovlivňování veřejných zakázek, dotací a obsazování funkcí ve firmách. Koordinace těchto aktivit byla pravděpodobně hlavním úkolem Babišovy pravé ruky, poslance Faltýnka. Podle jeho slov ho ovlivňováním dotací, zakázek a úřadů pověřilo přímo hnutí. Nyní jeho zápisky řeší policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu. Těžko Babišovi věřit jeho “padni, komu padni”, když z tohoto pravidla vyjímá sám sebe, a i Faltýnka dřívější kauza Stoka stála pouze směšné místo místopředsedy hnutí a fakticky se pro něj téměř nic nezměnilo.

Zdroj: seznamzpravy.cz

ČR JE NA CHVOSTU V POČTU ZÍSKANÝCH VAKCÍN NA OBYVATELE. VÝSLEDEK BABIŠOVÝCH ROZHODNUTÍ A NECITLIVÉHO VYJEDNÁVÁNÍ NEBO PODRAZ UNIE?

Žádný podraz na ČR se nekonal, to pouze premiér opět hází vinu a odpovědnost za své kroky na druhé. Vloni Babiš odmítl téměř třetinu národní kvóty ČR, proto k nám nyní proudí vakcíny pomaleji než do zemí, které draze odkoupily náš podíl. I přesto se bohatší země rozhodly přerozdělit solidárně 3 z 10 nově nasmlouvaných milionů vakcín mezi všechny členy EU. ČR ale z jednání před Velikonocemi, kde prostřednictvím premiéra vystupovala velmi neomaleně a tvrdě, odjela bez jediné ampulky. Přitom v průběhu vyjednávání mohla získat až 140 tisíc extra dávek. Fiasko Andreje Babiše a jeho vyjednávacího týmu až budí podezření, jestli nešlo jen o vytvoření alibi pro nákup Zemanem tolik protežované neschválené čínské a ruské vakcíny.

Zdroj: irozhlas.cz

Na závěr dvojí metr prezidenta, který Vás v té bídě možná i pobaví.

Dne 6. dubna 2021 se prostřednictvím tweetu svého mluvčího Ovčáčka vyjádřil prezident Zeman k premiérovu záměru odvolat ministra zdravotnictví Jana Blatného tak, že “Prezident republiky plně respektuje právo předsedy vlády navrhnout odvolání a jmenování členů vlády”.

Ovšem před čtyřmi lety mluvil prezident ještě úplně jinak. Když chtěl expremiér Sobotka odvolat tehdejšího ministra financí Babiše, nechal se Zeman 23. června 2017 slyšet, že: “Když někdo vyhazuje svého partnera čtyři měsíce před volbami, tak se chová jako svině”. No, zdá se, že není sviň… ehm, ministr jako ministr a premiér jako premiér. A ostatně “jen idiot nemění své názory”, že...

Zdroj: frekvence1.cz

Krásný týden v Kocourkově, milí přátelé, děkujeme za váš zájem.

Do parlamentních voleb zbývá 182 dnů.

#rokzmeny

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku