Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Změna politického stylu? Stanislav Polčák a Starostové dokazují, že to není lehký úkol

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Představitelé demokratických stran před volbami hovořili o nutnosti změnit a kultivovat politický styl v naší zemi. Neustále totiž naráželi na střet zájmů Andreje Babiše, jeho trestní stíhání, na hrubé a útočné vyjadřování politiků hnutí ANO či SPD, urážení novinářů. A zejména díky víře voličů v to, že jsou demokratické koalice schopny přinést změnu, koalice získaly v podzimních volbách jejich hlasy.

Jak se ale ukazuje, změna politického stylu nebude snadná ani pro současné vládní strany. Střetem zájmů se totiž zřejmě inspiroval i Stanislav Polčák (STAN), který si chtěl ohledně odškodnění obcí za výbuch muničního skladu ve Vrběticích účtovat nejen za práci politika, ale i za práci advokáta.

Prosazovat určitý zákon, pokud věří, že je ku prospěchu občanů, je prací politika. Vypracování tohoto zákona je ale rolí právníků a nikoli toho stejného politika v roli advokáta. Pokud by tomu tak nebylo, dostali bychom se opět ke střetu zájmů, který je u politiků velmi škodlivý, pokřivuje politický systém a ohrožuje demokratické principy. To nám koneckonců stále intenzivně připomíná Andrej Babiš.

Polčák nakonec celou téměř osmimiliónovou odměnu odmítl a na funkci místopředsedy STAN rezignoval, to je dobrý signál. Ale po Janu Farském a Věslavu Michalikovi se jedná již o třetí skandál Starostů od voleb. Důvěra voličů je křehká a nazpět se získává jen velmi obtížně. Budeme pečlivě hlídat, aby ji demokratičtí politici nezklamali a aby jim neprocházely plané sliby.

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku