Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Životu nebezpečná vláda

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Vláda zmařených životů. Pokud snad včera někomu připadalo toto pojmenování přehnané, po dnešní zprávě Hospodářských novin se ukazuje, že sedí jako zadek na hrnci.

Dnes jsme se dozvěděli, že si Česko objednalo o 20 % vakcín méně, než kolik Evropská unie nabídla. To je skoro nejméně v Evropě. Podle vyjádření Ministerstva zdravotnictví se jednalo o rozhodnutí tehdejších ministrů zdravotnictví Vojtěcha a Prymuly. Čím pomaleji ale očkování postupuje, tím více lidí kvůli covidu zemře. A výdaje na nákup vakcín jsou mnohonásobně nižší, než kolik občany i stát stojí neustálý lockdown.

Premiér Babiš se nedávno přidal ke stížnosti Rakouska, kterému vadilo, že některé země unie nyní dostávají vzhledem k počtu obyvatel víc dávek vakcíny než jiné. Evropská komise ovšem poukázala na to, že důvodem je právě rozhodnutí Čechů nebo Rakušanů objednat si méně dávek, než na kolik měli nárok.

Možná se nad Českou republikou, jejíž vláda ochranu svého obyvatelstva před nemocí covid nezvládá, společenství evropských zemí opět slituje. Možná pro nás odsouhlasí zvýšenou distribuci z nových nadlimitních dávek, které nabídla firma Pfizer. Ale budou to muset udělat na úkor svých vlastních občanů. Když naši pomoc potřebovali jiní, odmítli jsme. Bude teď chtít někdo pomoct nám?

Do voleb, ve kterých se můžeme zbavit této Vlády zmařených životů, zbývá 198 dní.

Připojte svůj podpis k otevřenému dopisu Andreji Babišovi. Je čas na schopnější vládu.

#rokzmeny

Zdroj: domaci.ihned.cz

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku