Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Žijeme v zemi, kde nemocnice musí volat o pomoc přes média. Marně.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Píše se rok 2021, jsme na dalším vrcholu pandemie, pod náporem pacientů kolabují vyčerpaní zdravotníci. Možná ne v těch velkých nemocnicích, ale v krajích, kde se menší nemocnice s nedostatkem personálu potýkají už léta, musí zdravotníci kvůli pandemii koronaviru podávat nadlidské výkony. Jsou to skuteční hrdinové dneška.

Jak se právě takovým hrdinům v chebské nemocnici odvděčila vláda? Trvá na tom, že raději než do pár kilometrů vzdáleného Německa, budeme vozit pacienty vrtulníkem třeba i na Vysočinu. Proč? Babiš s Blatným zřejmě nechtějí přiznat, že situace je opravdu špatná. Nestojí o pozornost zahraničních novinářů či o další snížení počtu svých voličů, kterých podle posledního průzkumu opět ubylo. Ministr zdravotnictví na včerejší tiskovce dokola opakoval, že kapacit máme v České republice dostatek. Hlavně, aby nebyla panika, že? Už druhou výzvu Stanislava Adamce, primáře přetížené chebské nemocnice, k otevření hranic do německých nemocnic vláda odmítla. Namísto toho pošle do nemocnice tým lidí, aby slova místního primáře ověřil.

Stanislav Adamec v rozhovoru pro týdeník Respekt popsal, co vzdálený převoz pro lékaře i pro samotného pacienta znamená. Velký stres, hodiny telefonátů a samozřejmě vysoké zdravotní riziko. Spíš mimochodem v rozhovoru Adamec prohlásil: “Začalo se o nás mluvit, takže je víc přesunů do jiných krajů, dispečink nám vychází víc vstříc.” Co ale ti, o kterých se nemluví? Nechceme žít v zemi, kde nemocnice musí volat o pomoc přes média, aby se začalo její přehlcení vůbec řešit. A to ještě nelogicky a draze. Máme na víc.

Také Vás neschopnost a necitlivost vlády štve? Přijeďte svůj postoj vyjádřit na protestní masopustní jízdu.

Zdroje: respekt.cz

seznamzpravy.cz

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku