Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Zemanův názorový obrat

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Miloš Zeman po invazi na Ukrajinu odsoudil agresi ruského prezidenta Vladimira Putina a naopak podpořil ukrajinskou nezávislost. Dnes byla na Pražském hradě dokonce vztyčena ukrajinská vlajka jako výraz solidarity s Ukrajinou a jejími občany. Prezidentův obrat v postoji k Rusku a jeho politice však u mnohých vyvolal překvapení, a u některých možná i šok.

Ukrajinskou vlajku totiž nechává na Hradě vyvěsit ten samý člověk, který po odhalení ruského útoku na muniční sklad ve Vrběticích zpochybňoval roli a schopnosti BIS (Bezpečnostní informační služby) a hovořil o dvou vyšetřovacích verzích. Čímž se snažil vnést do veřejného prostoru pochybnost, zda za útokem vůbec stojí ruští agenti. Ten samý politik, který dlouhodobě prosazoval zájmy Ruska a který bojoval za to, aby největší bezpečnostní zakázku v historii České republiky – tendr na přístavbu nového bloku jaderné elektrárny Dukovany – získal ruský Rosatom.

To, že jeden z nejbližších spolupracovníků Miloše Zemana je dlouhou dobu Martin Nejedlý, člověk, který má úzké vazby na vlivné ruské politiky a oligarchy a který se nikdy netajil svým obdivem k Vladimiru Putinovi, už jen celý obrázek nehezky dokresluje.

Pravdou totiž je, že to byl právě Miloš Zeman, který svou “politikou mnoha azimutů” opakovaně zvyšoval Putinovi sebevědomí a chystal mu půdu pro to, co se právě na Ukrajině odehrává.

Na to bychom neměli zapomínat ani až Zeman nebude ve funkci a až ho v hradní kanceláři nahradí někdo jiný, snad lepší. A neměli bychom na to zapomínat ani ve chvíli, až si za necelý rok budeme novou hlavu státu vybírat.

Zasaďme se společně o to, aby se nic z výše uvedeného už v budoucnu nestalo, a abychom už po volbách nemuseli řešit excesy našeho prezidenta a jeho okolí, nebo se za ně dokonce stydět.

Těšme se společně na to, že za rok budeme mít na Hradě někoho lepšího. Někoho, kdo hájí zájmy občanů, ctí demokratická pravidla, funkci hlavy státu vykonává důstojně a za zásadní spojence v zahraničně politické spolupráci považuje demokratické země a ne putinovské Rusko.

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku