Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Zeman tlačí ruský tunel

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Poslanecká sněmovna se již zítra chystá schválit návrh zákona o podpoře nových jaderných reaktorů. Pokud by projekt prošel v současné podobě, může ohrozit bezpečnost naší země, zadlužit několik generací a ve svém důsledku také negativně ovlivnit budoucí vývoj a směřování ČR.

S takovým scénářem nesouhlasíme, a proto viditelně upozorňujeme na nebezpečí, které by pro Českou republiku přijetí zákona znamenalo. Ve čtvrtek 3. prosince jsme se proto rozhodli uspořádat světelný happening s laserovou projekcí. Světelný nápis “Zeman tlačí ruský tunel“, měl být promítaný na jadernou elektrárnu Dukovany. Občany měl text varovat před ohrožením zájmů a bezpečnosti republiky. Projekce byla přerušena zásahem Policie ČR. Záznam přerušeného streamu si můžete pustit buď tady na Facebooku nebo na YouTube . Zástupcům spolku Milion Chvilek policisté odmítli vysvětlit, jaké paragrafy zákona porušují. K laserové projekci uvedli, že Milion Chvilek nemohou nechat promítat žádná hesla, protože nevědí, jaký je jejich text.

Zpráva zní o to urgentněji. Možné důsledky zákona jsou natolik vážné a směrodatné pro budoucnost naší země, že je nelze přehlížet, i když se vláda v čele s premiérem tváří, že žádný problém nevidí. Přestože laserová projekce nemohla zasvítit, heslo varuje dál: “Zeman tlačí ruský tunel”.

Laserová projekce představuje symbol toho, že vláda své problematické kroky neschová pod rouškou tmy. A pokud se o to pokusí, společnými silami si na ně posvítíme znovu. Přestože teď byl happening přerušen Policií ČR v upozorňování budeme pokračovat dál. Kulisy prázdných měst a ulic v době pandemie neznamenají náš tichý souhlas.

Do voleb zbývá ještě 316 dní.
#rokzmeny

Autor fotografie: Petr Zewlakk Vrabec

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku