Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Zážitky z kontaktní kampaně: Na začátku jsem měla pocity trémy, ale teď už se vždycky těším na příště. Každý rozhovor má smysl

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

„Ahoj, já jsem Ben. A taky zkouším vyrážet do ulic. Včera jsem se to učil u profíků v Český Lípě a dneska jsem byl na skok v Jihlavě a teď mířím do Třebíče. Zatím mi to moc nejde, ale nevzdávám se. Jak jste na tom vy?” Tak takhle nějak začal výjezdy za dobrovolníky kontaktní kampaně náš předseda Ben Roll. Minulý pátek totiž nasadil klobouk, nabral letáky a společně s Damiánem Kochem, koordinátorem kontaktní kampaně, vyrazili na první cestu do České Lípy. Aby se s místními skvělými dobrovolníky, kteří se do kampaně registrovali, setkali po několika online hovorech taky osobně. A lepší první destinaci si asi ani vybrat nemohli. Právě v České Lípě totiž profíci opravdu jsou. Do kampaně se hned od začátku vrhli s vervou a ve dvojicích, nebo menších skupinkách vyrážejí mluvit s lidmi opakovaně. A to i přes úvodní nejistotu.

Snad pro všechny z nás je totiž nejtěžší udělat ten první krok. Odhodlat se a oslovit na ulici úplně cizí lidi. Jak říká Ben:„Je těžký překonat svůj ostych - vždycky musím znova. Ale každý jeden rozhovor má smysl.” I proto je super na začátek vyrazit s někým dalším, kamarádem, dalším dobrovolníkem, se kterým budete na stejné lodi, nebo rovnou s partou lidí. A to potvrzuje i Jarka, naše garantka Milionové sítě v České Lípě: „Na začátku jsem samozřejmě měla pocity trémy. Ale teď už se vždycky těším na další vycházku. Také mám skvělého parťáka - někdy i tři, vzájemná podpora je k nezaplacení. A fakt to má smysl, nejvíc je otrávených a nerozhodnutých lidí. A právě u nich je obrovský potenciál! Těším se na příště!”

Kampaní v České Lípě to ale teprve začalo. Večer se Ben s Damiánem sešli s ostatními na debatě, kde si mohli společně vyměnit názory, probrat zkušenosti a zážitky (nejenom) z kampaně, a vzájemně se líp seznámit. Kromě toho pak Ben s Damiánem vylepili několik plakátů v okolních vesnicích a další den vyrazili dál. Damián zamířil do Aše a náš předseda Ben pokračoval na Vysočinu, do Jihlavy, Třebíče, Starče a okolních vesnic

Každý jeden rozhovor má smysl. Výsledek voleb totiž rozhodne dost možná jen pár hlasů. A právě proto je tak důležité s lidmi mluvit - osobně a napřímo. Protože každý jeden rozhovor má široký dosah. Lidi se jím třeba inspirují, řeknou o tom, že se s nimi někdo bavil svým známým, vezmou si letáček, který si pak doma přečtou i ostatní členové domácnosti a krůček po krůčku se bude kampaň a informace o ní šířit i mezi ostatní.

„Někdy třeba několik rozhovorů nevyjde a někdo vás i pošle do háje (což se ale prakticky neděje). Ale nic si z toho nic nedělejte,” dodává ke kampani a oslovování lidí Ben. „O to důležitější jsou pak ty hovory, které vyjdou.Třeba tenhle pán říkal, že to moc nesleduje, ale hned si vzal pár letáčků a vzápětí je dal i svému kamarádovi. I když to tak třeba na začátku nemusí působit, dřív nebo později se vám v praxi ukáže, že každý jeden rozhovor má fakt smysl a široký dosah,” tak jako se to stalo při tomto rozhovoru i Benovi.

Pokud dává kontaktní kampaň smysl i Vám, připojte se k ní na milionchvilek.cz/chitozmenit


Chcete se zapojit jinak?

Na každém hlasu záleží! A společně můžeme pomoc ke změně, kterou ve vedení našeho státu už tolik potřebujeme. Díky za Vaše chvilky pro demokracii!

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku