Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Trikolóra bude mít zřejmě od zítřka “svého” předsedu Rady ČT

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Už zítra bude Rada České televize volit nového předsedu. Před měsícem totiž oznámili svou rezignaci předseda René Kühn a místopředseda Jaroslav Dědič. Odůvodnili ji narůstajícím tlakem ze strany novopečených radních.

"Je-li naše prognóza správná (...), vedení Rady ČT bude ve středu odpoledne vypadat takto: předseda – Pavel Matocha, místopředsedové – Daniel Váňa, Pavel Kysilka, Jiří Šlégr. Postupné přeskupování sil, jehož jsme byli posledního půl roku svědky, tak bude na nějaký čas završeno," komentuje situaci v Radě České televize Vratislav Dostál.

Kdo je Pavel Matocha? Novinář a šachista, který se zná velmi dobře s šéfem Trikolóry Václavem Klausem mladším. Matocha se dlouhodobě přátelí také s šéfredaktorem Lidových novin a neformálním poradcem Andreje Babiše Istvánem Lékem. S oběma zjevně sdílí podobné vidění světa. Pro ilustraci lze připomenout Matochův komentář v Lidových novinách, v němž přirovnal řízení vůči Maďarsku ze strany Evropských institucí k okupaci Československa v roce 1968. Na rozklad ústavního systému a svobodných médií a rozkrádání peněz mají zřejmě maďarští i čeští oligarchové podle Matochy právo.

Zítřejší jednání Rady ČT budeme sledovat.

Zdroj informací a obrázku info.cz.

Do voleb zbývá 303 dní. #rokzmeny

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku