Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Transparentní Šlachta tají, co může. Velká neznámá může být i velké nebezpečí. U Přísahy to platí dvojnásob

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Hnutí Přísaha Roberta Šlachty, které se prostřednictvím své propracované předvolební kampaně dere do sněmovny, stále vzbuzuje řadu otázek. Jak jsme už psali:

  • není jasné, s kým se spojí po volbách,
  • není jasné, kdo za něj bude kandidovat.

Vůbec tedy není jasné, co od Přísahy mohou její potenciální voliči očekávat. A nejistotu a pochybnosti vzbuzuje i samotná kampaň a to, kdo za ní stojí.

Vypadá to jako profesionální kampaň, funguje to jako profesionální kampaň, ale prý je to práce samouků

Zatímco se řada marketingových expertů shoduje, že úsporná, ovšem velmi účinná kampaň Přísahy je bezesporu práce profesionálů, Robert Šlachta tvrdí, že si ji vede on sám. Že mu s ní příležitostně lidé pomáhají dobrovolně, a že za ní vlastně stojí “marketingoví samouci”.

To ale zkrátka není možné. Je nereálné, aby takovouto kampaň dělal jeden člověk, navíc bez předchozích zkušeností s politickým marketingem. Kdo jsou tedy lidé, kteří za ní stojí? Proč o nich Šlachta nemluví tak, jak je to u politických stran běžné? A proč za něj na tuto otázku odpovídá Andrej Babiš, když říká, že pro Šlachtu a Přísahu pracují také bývalí kolegové jeho marketingového poradce Marka Prchala, kteří dříve pracovali pro ANO? A proč tito kolegové nejsou schopni odpovědět na otázku, kdo je platí a jestli to je stále Babišovo ANO?

Veškerou propagaci pak Přísaze údajně zajišťuje firma Šimway. Ta ale není expertem na marketing, nýbrž na logistiku. Jakto, že hnutí, které žádá hlavně transparentnost, je takhle netransparentní?

Kampaň navíc jela na plné obrátky už v době, kdy téměř jediným propracovaným ideovým bodem Přísahy byla organizační struktura policejních jednotek. Tu by Přísaha ráda vrátila do podoby před reformou v r. 2016. Čistě náhodou, právě v důsledku této reorganizace totiž tehdy odešel od policie jak Šlachta, tak další dva místopředsedové Přísahy - Šlachtovi bývalí podřízení z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ). Skoro se tedy zdá, že Přísaha je vlastně takové policejní pracoviště, které si Šlachta se svými kamarády transformoval v politickou stranu. Otázka tedy je, co můžeme od Roberta Šlachty a jeho přátel z policie čekat, pokud získají podíl na moci.

Tahle země si už po letech s ANO a jejich spojenci žádá změnu. Ale ne každá změna znamená změnu k lepšímu. Letos se hraje o všechno a není čas riskovat. Společně můžeme podpořit demokratické strany, které se zavázaly k zásadním změnám po volbách. Připojte se k naší kontaktní kampani. → milionchvilek.cz/chcitozmenit

Zdroje: Seznam zprávy, Deník N, Info.cz, Seznam zprávy, CNN Prima, iDnes, Forum24

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku