Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Teorie a praxe krizového manažera Andreje Babiše

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Dnes je to právě měsíc ode dne, kdy premiér Andrej Babiš odmítl hledat zvláštního zmocněnce pro očkování proti nemoci covid-19. Prohlásil se jím on sám, jelikož je prý schopným krizovým manažerem. A s rezortem zdravotnictví má podle svých slov celoroční zkušenosti.

Co nejdůležitějšího by měl schopný krizový manažer pro zdárný průběh očkování zajistit?

  • Včasnost. Pandemie nás mohla překvapit, vakcína ne. Hovoří se o ní od jara loňského roku. Není tedy důvod odkládat vypracování funkční očkovací strategie a započít přípravy.

  • Materiál a lidi. Dostatek potřebného materiálu (například stříkaček) a kapacity zdravotnického personálu jsou základem, bez kterého se nehneme.

  • Spolupráce. Ať už s partnery ze zahraničí, s odborníky, s jednotlivými institucemi či s hejtmany, důležitá je kvalitní logistika a spolupráce.

  • Komunikace. Dávno před začátkem očkování má běžet komunikační kampaň, bez níž se jen těžko podaří naočkovat podstatnou část populace.

  • IT systém. Včasné spuštění centrálního registračního systému k očkování, a to s ohledem na lidi, kteří s ním budou muset pracovat (nejstarší generace).

Co z těchto klíčových bodů premiér zajistil? Vůbec nic. I přesto stále tvrdí, že média šíří dezinformace a že systém funguje. Přitom jenom srovnání počtu skutečně očkovaných s vlastní vládní strategií dokládá, že ji vláda zvládá plnit na pouhých dvacet procent. A když se ukáže, že by se v krajích mohli najít schopnější koordinátoři, kteří logistickou operaci zvládnou lépe, arogantně jim vzkáže, aby zapomněli, že by snad ochranu svých občanů mohli řešit oni.

Nezvládnuté očkování opět potvrdilo, že Babišova pověst schopného a zkušeného manažera byla jen marketingovou bublinou. Doufejme, že i senioři, mezi nimiž se stále hnutí ANO těší velké podpoře, si toho tentokrát všimnou. Až budete babičce nebo dědečkovi pomáhat se registrovat, můžete jim připomenout, kdo má celou operaci očkování na svědomí.

Schopnou a zodpovědnou vládu si můžeme zvolit už na podzim. Nepropásněme to.

Do voleb zbývá 260 dní. #rokzmeny Zdroj: seznamzpravy.cz

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku