Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Teď je čas hledat společnou řeč se svými blízkými. Volby nás nerozdělí

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Emotivní výměny názorů na téma politika nebyly v posledních letech ničím neobvyklým. Zažili jsme to asi všichni. Hádky s rodiči, sourozenci, přáteli, sousedy… Někde emoce odezněly stejně rychle, jako přišly, jinde po nich bohužel zůstalo dlouhé ticho.

Není se vlastně čemu divit. Za ty roky jsme museli čelit hned několika vyhroceným politickým bitvám. A i když je inaugurace nového prezidenta tečkou za měsíci a měsíci volebních klání, některé mezilidské příběhy zůstaly nedopsané. Je na každém z nás, jakým směrem se bude vyvíjet jejich další kapitola.

Že budeme pracovat na proměně společenské nálady jsme si společně slíbili už v roce 2019 na Letné. V rozhádané společnosti se ale dobrá nálada šíří jen těžko. Teď, když máme konečně trochu klidu a neprobíhá žádná kampaň, máme ideální možnost pustit se do zasypávání příkopů. Začít můžeme každý u sebe – a u těch, kteří jsou nám nejblíž. Demokracie se totiž bez dialogu neobejde.

Režie: Bratři v klipu; hudba: Vypsaná fixa

Podpořte spolu s námi dialog mezi lidmi. Jak?

Podílejte se spolu s námi na proměně společenské nálady. Jak? Pro začátek tím, že nám pomůžete video rozšířit mezi co nejvíce lidí. Sdílejte ho na sociálních sítích nebo ho rozešlete v soukromých zprávách a ukažte tak svým přátelům, že teď je čas zasypávat příkopy. Třeba i oni mají mezi blízkými někoho, s kým se kvůli politice nepohodli. Teď je čas to napravit.

Video najdete kromě YouTube také na našem Facebooku, Instagramu a Twitter.

A pomoct můžete ještě jedním způsobem. Podělte se s námi o vaše příběhy a my je budeme vyprávět dál. Můžete tak inspirovat ostatní, aby se i oni snažili hledat společnou řeč se svými blízkými.

Jak? Pošlete nám na e-mail [email protected] vaše vlastní příběhy týkající se předvolebních hádek a následného usmíření!

Pohádali jste se s rodiči kvůli tomu, že každý volil někoho jiného, ale po čase jste si vše vyříkali? Diskutujete pravidelně s přáteli na téma politika, ale i když máte různé názory, umíte se přes to přenést? Vyeskalovala hádka s babičkou v měsíce mlčení a vás to mrzí? Napište nám o tom. Možná se ve vašem příběhu pozná někdo další, kdo zatím na usmíření pracovat nezačal. A možná ho to motivuje začít se zasypáváním příkopů a obnovování pošramocených vztahů.

Budeme rádi, když nám k příběhu přidáte i svou fotku, kterou budeme moci sdílet spolu s ním. Jestli vám je ale sdílení obličeje nepříjemné a raději byste zůstali anonymní, naprosto tomu rozumíme. Děkujeme za vše, co pro demokracii děláte.

Děkujeme za vše, co pro demokracii děláte!

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku