Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Stojíme za Ukrajinou 2 - vystoupí premiér Petr Fiala a zástupci kultury, politiky, byznysu i sportu. Chtějí ukázat důležitost jednotného postupu proti Putinově agresi

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Zítra ve 14 hodin organizuje Milion chvilek na Václavském náměstí demonstraci na podporu Ukrajiny a jejích občanů. Na akci vystoupí premiér Petr Fiala, odborníci i osobnosti veřejného života. Nyní je více než kdy dřív potřeba ukázat, že v tom Ukrajinu nenecháme a že jsme připraveni jednotně se postavit za hodnoty svobody, demokracie a spolupráce, které Putin svou agresí ohrožuje.

Rusko v noci ze středy na čtvrtek zahájilo válku. Ukrajina se nedobrovolně ocitla uprostřed bitevního pole. Rozpínavost Vladimira Putina ohrožuje její suverenitu, životy ukrajinských občanů i bezpečnost celé Evropy. Teď není čas na malicherné spory. Musíme táhnout za jeden provaz víc, než kdykoliv předtím. Jsme ve válce. Právě v těchto chvílích umírají lidé na Ukrajině i za nás. 300 kilometrů od našich hranic probíhá útok nejen na svobodný stát, ale na celou Evropu, na celý demokratický svět. Na hodnoty demokracie, dialogu a spolupráce, kterým věříme. Všichni jsme na na jedné lodi. “V posledních dnech naše země skvěle ukazuje, jak je jednotná. V tom je budoucnost. Takto se dá bojovat proti zlu. V tom je teď nutné vytrvat!,” říká k akci mluvčí Milionu chvilek Hana Strašáková.

Jsme proto velmi rádi, že na akci promluví zástupci vysoké politiky i české vlády, kultury, byznysu i sportu. Mezi mluvčími bude Petr Fiala (premiér), Jevhen Perebyjnis (ukrajinský velvyslanec v ČR), Ivan Trojan (herec), Šimon Pánek (Člověk v tísni), Tomáš Klus (zpěvák), Bob Kartous (odborník na dezinformace), David Stulík (bezpečnostní analytik, Evropské hodnoty), Petr Jan Vinš (teolog) a další významné osobnosti. Vystoupí také zástupci ukrajinské iniciativy a Georgy Barklaya, student původem z Ruska, který odsuzuje Putinův postup. Na závěr zazní ukrajinská hymna v podání ukrajinského sboru. Během akce se také spojíme telemostem s akcí na podporu Ukrajiny v Bratislavě.

Na akci zazní i konkrétní možnosti toho, jak může Ukrajině a jejím občanům pomoct každý z nás.

Akci svou přítomností podpoří také osobnosti veřejného života: Jiří Macháček (herec), Martin „Mikýř“ Mikyska (snowboardista a influencer), Gabriela Heclová (influencerka), Petr Vacek (herec), Jan Tuna (moderátor), Jitka Schneiderová (herečka), Jakub Ryba (zpěvák) a další. Podrobný program najdete níže.

PROGRAM STOJÍME ZA UKRAJINOU 2, 27. 2. 2022, Praha, Václavské náměstí

13.40 KAREL KRYL VIDEO

14:00 ÚVOD - Hana Strašáková, MCH

14:05 BENJAMIN ROLL, MCH

14:10 HANA STRAŠÁKOVÁ, MCH

14:12 PETR FIALA, PREMIÉR ČR

14:17 UKRAJINSKÝ VELVYSLANEC V ČR JEVHEN PEREBYJNIS

14:22 DAVID STULÍK

14:27 ŠIMON PÁNEK

14:34 BOB KARTOUS

14:39 TOMÁŠ KLUS (píseň s kytarou)

14:47 HALINA ANDREJCEVA & BOGDAN RAJČINEC

14:50 GEORGY BARKLAYA, student z Ruska

14:52 EKUMENICKÁ RADA CÍRKVÍ

14:55 AKADEMICKÁ SFÉRA

14:58 OLDŘICH NEUBERGER

15:10 TELEMOST - BRATISLAVA a možná i KYJEV

15:15 OSOBNOSTI

15:20 VÝZVA NEZISKOVÉHO SEKTORU

15:25 IVAN TROJAN

15:30 ZÁVĚR - HANA STRAŠÁKOVÁ, MCH

15:33 ČESKÁ HYMNA

15:35 UKRAJINSKÝ SBOR - UKRAJINSKÁ HYMNA (zpívá ukrajinský sbor, 5 členů)

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku