Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Stojíme za Ukrajinou 2

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Z různých částí Ukrajiny přicházejí informace o střelbě, výbuších a ztrátách na životech. Rusko v noci ze středy na čtvrtek zahájilo válku. Během několika málo chvil se tak zásadně změnila bezpečnostní a politická situace v celé Evropě a miliony nevinných lidí jsou ohroženy na životech. Putinova bezbřehá agrese a rozpínavost nesmí zůstat bez odezvy! Osud nezávislé suverénní Ukrajiny a jejích občanů nám nesmí být lhostejný.

V neděli 27. 2. se proto sejdeme od 14:00 na Václaváku. Vyjádříme naši podporu ukrajinským občanům. Postavíme se společně za nezávislost Ukrajiny. A ukážeme, že v boji za demokracii, svobodu a bezpečí občanů Ukrajina není sama.

Pozorně sledujeme vývoj celé situace i stanoviska čelných představitelů ČR i Západu. Společný postup demokratických států a mezinárodních institucí a aktivita občanské společnosti je teď důležitější než dřív. Putinova touha po moci se, očividně, na hranicích Ruska nezastaví. Právě teď se bojuje o svobodu celé Evropy. Právě teď jde o bezpečí každého z nás.

Zvěte prosím na akci své přátele a známé. Přijeďte v neděli na Václavák i pokud nejste z Prahy. Pojďme společně ukázat, že stojíme za Ukrajinou. Že stojíme i za celou demokratickou Evropou!

Teď ještě sice nemůžeme představit podrobný program či seznam hostů, ale už teď víme, že se potkat musíme!

#StandWithUkraine Ми за Україну!

P.S. Ukrajině můžeme skrze peněžní sbírky pomoci už teď. Jejich seznam najdete zde. S jednotlivými organizacemi, které sbírky pořádají, jsme ve spojení, budeme s nimi spolupracovat a možnosti pomoci představíme i v neděli na akci.

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku