Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Skončí ničení veřejnoprávní televize Matochou a spol? Volba nových radních České televize se blíží

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Už zítra je na programu schůze Poslanecké sněmovny dovolba šesti členů do Rady České televize. Tento kontrolní orgán má významnou roli na podobě veřejnoprávní televize u nás.

Poslední volba do Rady nedopadla pro nezávislost veřejnoprávních médií moc dobře. Zvolené destruktivní trio Matocha, Veselý, Lipovská ukázalo, jak můžou radní ohrozit demokracii skrze jejich angažmá v Radě.

Odvolání Dozorčí komise Rady ČT bez udání důvodu, kopání do práce investigativních novinářů, zmanipulovaná data ve výroční zprávě České televize a opakované pokusy o očernění generálního ředitele Petra Dvořáka - opět bez podložení dostatečnými důkazy. Tak takhle se významná část Rady ČT snažila rozložit médium veřejné služby a následně si ho složit k obrazu svému. Takové chování radních zkrátka ohrožuje nezávislost nejsledovanějšího veřejnoprávního média u nás a tím pádem podrývá demokratické základy našeho státu. A proto je nutné, aby se nová demokratická Poslanecká sněmovna postarala o to, aby se takto zhoubná volba už neopakovala.

Některé konkrétní kauzy radních si můžete připomenout v článcích, které najdete v komentářích pod příspěvkem.

Hana Lipovská byla kvůli porušení zákona o České televizi Sněmovnou z Rady odvolána kvůli svému politickému angažmá v extremisticky laděném politickém uskupení Lubomíra Volného. Tím porušila zákon o České televizi. Ovšem další radní ve svých křeslech stále zůstávají. Proto je nyní dovolba zbylých členů rady ohromně důležitá. V radě veřejnoprávní televize nesmí mít většinu ti, kteří nectí demokratické principy a snaží se pozvolna svobodu médií potlačit.

Pevně věříme, že demokratické hlasy převáží a do rady budou zvoleni kandidáti, kteří budou veřejnoprávní televizi hájit. Sledujte dovolbu společně s námi už zítra!

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku