Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Prymula potvrdil, že vláda může za asi 15 tisíc zemřelých

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula na otázku moderátorky, “kolik lidí zemřelo na covid zbytečně kvůli politickým rozhodnutím a nepřijetím opatření,” odpověděl, že “až 15 tisíc lidí zemřít nemuselo”. Podle něj měla být během druhé vlny přijata restriktivnější opatření. Nepřímo tak uvedl, že vláda Andreje Babiše je odpovědná za 15 tisíc zemřelých. Vláda odložila nutná protiepidemická opatření až po krajských volbách a nechala tak epidemii nekontrolovatelně rozjet. V období druhé vlny covidu (loni na podzim) bylo Česko dokonce nejhorší v počtu úmrtí na 100 tisíc obyvatel na světě.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) však tvrzení, že “vláda dovedla Česko k nejhorším covidovým číslům na světě”, před časem napadla. “Sporná věta” zazněla v červnovém vydání pořadu 168 hodin. RRTV požaduje po České televizi, aby doložila, jak k tomuto výroku došla. Jenže pravdivost výroku svými slovy podpořil v pondělním Interview ČT24 i Roman Prymula. Rozhodnutí RRTV zahájit v této věci správní řízení proti ČT je tak přinejmenším zarážející. Je tedy na místě položit si otázku, proč asi Radě, tvořené převážně nominanty vládních stran, SPD a komunistů, tolik vadí, že se do veřejného prostoru dostane informace, že je vláda spoluodpovědná za tolik zmařených životů v době pandemie.

To, že kvůli populistickým rozhodnutím vlády Andreje Babiše před krajskými volbami, zbytečně zemřelo až 15 tisíc lidí, je zkrátka tragický fakt, který si pan premiér stále nepřipouští. A co hůř, urputně se snaží, aby o téhle fatální chybě už nikdy nebylo slyšet.

Ztráty na životech už se nedají vrátit. Ale můžeme společně dosáhnout toho, aby se taková tragédie už neopakovala. Tím, že už Andreji Babišovi a hnutí ANO nedovolíme znovu vládnout. Demokratické koalice se zavázaly, že s hnutím ANO do vlády nepůjdou. Podpořte je v říjnových volbách. Už za 28 dní.

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku