Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Přijďte 17. listopadu ve 13:30 na Staromák. Klíčem k demokracii jste Vy!

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

!POZOR, ZMĚNA ČASU UDÁLOSTI!

Na Staroměstském náměstí začneme už ve 13:30. Důvodem posunu začátku našeho shromáždění je další akce jiných organizátorů, která se na Staroměstském náměstí koná bezprostředně po našem shromáždění.

Dejte o tom prosím vědět všem svým přátelům a známým. Ať nikdo nepřijde pozdě. :)

Cesta změny

Před pár týdny jsme společně dosáhli obrovského úspěchu! Ve volbách jsme si zvolili změnu, a to především díky neuvěřitelnému vzedmutí občanské společnosti. Pojďme to společně oslavit a především pojďme jasně říct, že volbami to rozhodně nekončí.

KDY: středa 17. listopadu, 13:30

KDE: Praha, Staroměstské náměstí

Zaklikněte si facebookvou událost, ať Vám nic neuteče.

Každý rok si připomínáme 17. listopad jako Den boje za svobodu a demokracii. Je to krásná připomínka hodnot, na kterých stojí naše státnost. Letos navíc okořeněná příjemným pocitem naděje, že se začínáme ubírat lepším směrem. Tento svátek ale v průběhu let vypráví také příběh o tom, jak s nabytou svobodou nakládáme. O tom, že hodnoty pravdy a lásky nikdy nevítězí definitivně, a o tom, že co jsme nabyli, můžeme taky zase rychle pozbýt. Aby svoboda vydržela, musí ji totiž vždy doprovázet i odpovědnost.

Spolupráce demokratů & Aktivní občanská společnost

U voleb se ukázalo, že právě tohle funguje. V následujících měsících a letech nás čeká hned několik klíčových výzev. Jednou z nich je třeba volba prezidenta v lednu roku 2023, ve které se rozhodne, jestli budeme pokračovat na cestě k zemi bez populistů a extremistů. Společně musíme vytrvat. Ještě mnohokrát budeme muset ukázat, že se těmto výzvám postavíme čelem. A opět bude rozhodovat síla občanské společnosti.

To, jestli se nám to podaří, nebude záležet na velkých činech jednotlivců, ale na tom, jestli si každý z nás udělá svoji malou chvilku pro demokracii a jestli tyto chvilky společně zúročíme. Proto je tak důležitá aktivní občanská společnost.

Klíčem k demokracii jste vy!

Přijďte proto v tento sváteční den ukázat, že naše úsilí o lepší zemi rozhodně neskončilo těmito volbami. Těšíme se na Vás!


Naše setkání jsme naplánovali s přihlédnutím k tomu, abyste si mohli užít i další oslavy, které se budou tento den v Praze konat.

Jména řečníků a hostů, kteří na shromáždění vystoupí, budeme postupně zveřejňovat na facebookové události. První jméno ale můžeme odtajnit už nyní. Je nám ctí, že naše pozvání přijal bývalý předseda vlády i Senátu Petr Pithart.

Prosíme, abyste na akci dodržovali základní hygienická opatření proti nákaze koronavirem - abyste měli nasazenou rouškou, dodržovali rozestupy a přišli jen tehdy, pokud máte platné očkování nebo negativní test.

autor fotky z roku 1989: Pavel Danel

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku