Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Přetočili jsme na webu odpočet do voleb!

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Od Silvestra platí vyhlášení voleb, jejichž termín Miloš Zeman určil na 8. a 9. října 2021. S vyhlášením si pospíšil a není to zjevně náhoda. Už 31. prosince loňského roku se oficiálně rozběhla předvolební kampaň, kandidující strany si musí do zítřka zaregistrovat speciální transparentní účet a začínají odkrajovat z limitu 90 milionů. Strany ani koalice nesmí tuto částku svými výdaji na kampaň překročit. Náklady tak budou muset rozložit do více než dvakrát delšího období než dříve. Volby totiž předchozí prezidenti vyhlašovali zpravidla čtyři měsíce předem. Klacek pod nohy zjevně mířený na nové koalice se ovšem nelíbí ani Andreji Babišovi, který patří v utrácení za politický marketing k rekordmanům.

Hlavní znevýhodnění v kampani však samozřejmě zůstává jinde. Premiér vlastní třetinu mediálního trhu, který se víc a víc kroutí do podoby hlásné trouby vlády. Spojování médií s impériem Andreje Babiše navíc pokračuje. Těsně před Vánoci se ukázalo, že s regionálními redakcemi MF Dnes navázalo spolupráci vysílání CNN Prima News. Probabišovské regionální zpravodajství (5plus2, MF Dnes, Metro), tak bude mít od ledna i svou televizní podobu.

Věříme, že se opoziční strany se zákeřným dárkem od prezidenta vyrovnají. I kvůli nespravedlivému přístupu do médií však budou potřebovat o to větší pomoc od svých voličů a všech aktivních lidí. Buďme připraveni pro Rok změny udělat maximum.

Do voleb zbývá 276 dní. #rokzmeny

P.S. Díky organizaci Transparency International, která financování kampaní monitoruje, se můžete podívat, jak zodpovědně a transparentně jednotlivé strany peníze utrácely v minulých letech: https://www.transparentnivolby.cz/snemovna2017/

Zdroje: https://hlidacipes.org/revoluce-v-regionalnim-zpravodajstvi-na-cnn-prima-news-ho-bude-dodavat-babisova-mafra/

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/babis-nema-radost-z-vypsani-voleb_2101031314_btk

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku