Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Premiér vydírá opoziční politiky a za rukojmí si bere všechny občany

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Vláda se spoléhá jen na nouzový stav. Radši by ale měla najít korektní řešení krize, jak požaduje tři čtvrtě roku opozice. Během posledního hlasování o prodloužení nouzového stavu jsme se tak stali všichni rukojmími vlády. Jeho opětovné vyhlášení “na žádost hejtmanů” je neskrývané obcházení Parlamentu.

Nejsme rukojmí!

O ústavnosti či neústavnosti tohoto kroku může rozhodnout pouze Ústavní soud. Přesto je nutné stále opakovat, že odpovědnost za selhání při řešení pandemie a za mnoho zbytečně zmařených životů i zničených podniků nese vláda v čele s premiérem. Její neschopnost s kýmkoli spolupracovat a snaha centralizovat moc do rukou jednoho oligarchy, je pro náš stát zcela devastující. Vláda má už celkem šest měsíců téměř neomezenou moc, i proto volí další a další zákazy a příkazy, namísto efektivních řešení. Nařizuje namísto toho, aby občany motivovala. Obchází zvolené zástupce v Parlamentu, místo aby hledala širokou politickou shodu nad novými zákony s nimiž už nouzový stav nebude třeba.

Andreji Babišovi jde jedna věc velice dobře. Je zběhlý v tom, jak vydírat opoziční politiky mediálním tlakem a jak shodit vinu na druhé. Bere si nás, občany ČR, jako rukojmí při prosazování svých zájmů. Nehrajme jeho hru a nenechejme si to líbit!

Nejpozději v říjnu u voleb mu musíme společně dát jasnou stopku. #rokzmeny

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku