Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

„Pane Babiši, vyšetřují Vás ve Francii.” Andrej Babiš má od nás ve schránce v Průhonicích oznámení o vyšetřování

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

„Mě nikdo nekontaktoval. Rozumíte, co je vyšetřování? Když jste vyšetřován, musí vás někdo kontaktovat.” No, jenže nemusí… Když se Andreje Babiše novináři ptají, jestli nekandiduje na Hrad jen proto, aby se vyhnul vyšetřování ve Francii, opakovaně tvrdí, že nic neví, nikde nebyl, nic neplatí a důvod taky nesedí. Jenže to, jak už jsme u něj zvyklí, opět není pravda.

Ale dobře! I tak jsme se rozhodli splnit Andreji Babišovi toto absurdní přání. Doručili jsme mu proto oznámení o jeho vyšetřování ve Francii přímo do jeho schránky v Průhonicích. Snad, když to má teď černé na bílém, se v tomto případu lépe zorientuje a nebude nadále mást veřejnost vyjádřeními, že o ničem neví a tudíž to neplatí.

Mimochodem do obálky jsme přidali i tři články, které jeho vyšetřování rozebírají podrobněji. Mezi nimi i článek z Babišova mediálního domu MAFRA. To jen, aby bylo jasné, že všechna média o Babišově vyšetřování hovoří stejně, i ta v jeho vlastnictví, kterým vždy mile rád dá rozhovor.

A teď vážně

Francouzská Národní finanční prokuratura (PNF) potvrdila, že je ex-premiér a současný kandidát na prezidenta České republiky Andrej Babiš předběžně vyšetřován kvůli podezření z praní špinavých peněz a závažných daňových úniků.

Antoine Jocteur-Monrozier z PNF navíc přímo potvrdil, že osoby, které jsou předmětem vyšetřování podle francouzského trestního řádu nemusí být o probíajícím vyšetřování informovány. Respektive že informovány musí být až ve chvíli, kdy by měly přijít k výslechu nebo před vzetím do vazby. Jinými slovy, Andrej Babiš teď vlastně může být rád, že mu od francouzské prokuratury ještě nic nepřišlo. Ale co není, může být…

Jedním z důvodů Babišovy kandidatury tak dost pravděpodobně může být prezidentská imunita. Pokud by se stal prezidentem a francouzské úřady zjistily, že mohl spáchat trestný čin, nemohla by proběhnout ani obžaloba, ani další soud. Celá věc by se na 5 let pozastavila. Svým případným angažmá na Hradě by tak de facto zabraňoval justičním orgánům spravedlivě konat svou práci.

V každém případě ale Andrej Babiš je ve Francii vyšetřován. A aby už dál nemusel lhát a vysmívat se všem lidem přímo do očí, o jeho vyšetřování jsme ho tedy i bezpečně informovali.

Teď je to na nás všech. Za týden si volíme novou hlavu státu. Máme velkou šanci si místo Babiše zvolit skutečného demokrata, kterému žádné soudní procesy nehrozí. Lhaní Andreje Babiše už asi nezastavíme. Ale v tom, aby byl na Hradě ho zastavit můžeme. Příští pátek a sobotu u volební urny! #SpolecneProDemokrata

Celý dopis si můžete přečíst zde.

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku