Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Otevřený dopis Vládě zmařených životů

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Milí a vzácní přátelé,

níže najdete odkaz na otevřený dopis Vládě zmařených životů, pod který se můžete podepsat. Nejprve ale pár slov k Vám.

Také máte pocit, že jsme uvízli v časové smyčce? Dne 22. 3. 2020 zemřel první člověk s covidem. Bylo to období, kdy celý národ šil roušky, pekl koláče zdravotníkům a pomáhal vládě s analýzami. Lidé a firmy nabízeli svoji pomoc, kde mohli. Vláda to ignorovala, odmítala naslouchat vědcům a nakonec ještě řekla, že za zhoršování situace můžeme my, občané. Také systematicky využívala pandemie ke schvalování pochybných kšeftů a protiústavních opatření, což jsme pečlivě dokumentovali (viz sekce Aktuality). Premiér dělal vše pro svůj byznys, mediální obraz a upevnění moci.

Dnes je 22. 3. 2021. Rok s covidem je za námi. A jako by se nic nezměnilo. Stále jsme zavření doma. Posloucháme, jaké hranice nesmíme překročit a které obchody musí zavřít. Snažíme se vyznat v chaotických opatřeních, která jsou důležitá, ale postrádají koncepčnost. Pozorujeme papalášství politiků, kteří svá vlastní opatření nedodržují. Jen málo ale slyšíme, jak bude vláda pomáhat potřebným rodičům, živnostníkům, studentům. Neslyšíme plán. A každý den se jen ptáme, co bude zítra.

Uplynul rok a Vláda zmařených životů stále nemá plán. Ve společnosti roste nespokojenost. K dnešnímu dni zemřelo 24 810 lidí. Byli to naši blízcí, přátelé, rodiče a prarodiče, kamarádi, kolegové z práce… Za ty všechny jsme dnes smývatelným sprejem nakreslili křížek na Staroměstském náměstí a také v dalších městech po republice. Všechny zbytečně zmařené životy nás zavazují k tomu, abychom u voleb konečně vykročili ke změně. Jinak bude hůř. Zbývá 199 dní.

Jsme v hluboké krizi, “Best in covid” v Evropě. A Vláda zmařených životů na tom má velký podíl. Za epidemii koronaviru nemůže. Ale nese odpovědnost za svůj totální amatérismus. Za to, že naprosto ignoruje všechna vědecká data a nabízenou pomoc. Je to obrovská tragédie a celosvětová ostuda.

Do ulic teď jít nemůžeme, protože nechceme krizi prohlubovat tím, že se velké množství lidí vystaví zdravotnímu ohrožení. Proto jsem napsal otevřený dopis, který ve čtvrtek odneseme předsedovi Vlády zmařených životů Andreji Babišovi. Je napsaný od srdce, tak, jak to teď cítím. Pokud to cítíte podobně, prosím připojte pod dopis svůj podpis a sdílejte ho dál.

Přečíst a podepsat otevřený dopis

Mám prostě pocit, že nás vláda odepsala a hledí si jen svých zájmů. Připojte se k dopisu svým podpisem a vzkažte tak Andreji Babišovi, že už toho zpackal dost. Je čas, aby ustoupil z cesty a nechal pracovat ty schopnější.

Vláda zmařených životů rozkládá tuto zemi. Není její zásluha, že náš stát ještě drží pohromadě. Je to zásluha všech, kteří se v této těžké době chovají zodpovědně, aktivně pomáhají, pečují o druhé, riskují a obětují se v první linii.

Je to důležité, proto to sem napíši ještě jednou: Všechny zbytečně zmařené životy nás zavazují k tomu, abychom u voleb konečně vykročili ke změně. Jinak bude hůř. Zbývá 199 dní.

Děkujeme za vše, co pro demokracii děláte.

Za tým Milionu chvilek,

Benjamin Roll

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku