Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Opět spojujeme díky Mapě pomoci

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Milion chvilek pro demokracii opět spouští Mapu pomoci. Díky ní se mohou propojit lidé, kteří potřebují pomoc s těmi, kteří chtějí pomáhat, ale nevědí kde a jak. Nabídku i poptávku pomoci stačí zadat do jednoduchého formuláře.

Současná situace je opět vážná a zasahuje do každodenního života mnoha lidem. Je tedy čas znovu spustit Mapu pomoci. Do té lidé, organizace nebo různé iniciativy mohou zadat, jakou pomoc potřebují či nabízejí a vzájemně se tak najít. A zapojit se může každý, i ti, kteří se chtějí podělit o tipy na podnětné iniciativy či zajímavé informace ze svého okolí, a sami pomoc zrovna nepotřebují ani nenabízejí. Podzimní mapa navíc nově obsahuje kromě NABÍDKY a POPTÁVKY i sekci UŽITEČNÉ INFORMACE, kde najdete například tipy jak se bránit dezinformacím, jak zahnat chmury, kde čerpat duchovní podporu nebo kde najít kulturu on-line. Mapa tak může být užitečná i poté, kdy odezní hlavní koronavirová vlna.

Od pátečního spuštění stránku navštívily již desítky tisíc uživatelů. Pokud se chcete zapojit vy nebo vaši čtenáři, stačí vyplnit formulář (zde), tipy, které by v mapě neměly chybět, můžete posílat i na adresu [email protected].

Jarní vlnu pandemie se nám všem podařilo překonat díky solidaritě, ohleduplnosti a laskavosti. Ukázalo se, že vzájemná pomoc je účinnější a prospěšnější než autoritářské řízení. Nyní se ale potřebujeme znovu. Opět jsou před námi těžké časy. Bude-li však občanská společnost tak aktivní a solidární jako doposud, společně to zvládneme. Tuto krizi překonáme sami, ale společně, jak zaznívá z naší veřejné výzvy.

Krize je však vždy také příležitost. Už teď je proto důležité, zamyslet se nad tím, jak chceme aby naše společnost vypadala, až bude toto náročné období za námi. Během jarní koronavirové vlny se díky MAPĚ POMOCI propojily tisíce lidí, kteří pomoc hledali, s těmi, kteří ji nabízeli.

Doufáme, že cesta k vzájemné solidárnosti pomůže mnohým i nyní a že v sobě probudíme laskavost, která nám vydrží i do budoucna. Budeme ji totiž potřebovat, čeká nás Rok změny a proto i v této náročné situaci pilně pracujeme. I za současných podmínek chceme nahlas vyjádřit naše názory, pojmenovat aktuální situaci a představit naše plány na příští rok. V pondělí 16. listopadu proto plánujeme oslavit důležité výročí naší země velkou online událostí. Podrobněji Vás o akci budeme informovat v následujících dnech a týdnech.

Benjamin Roll, předseda a mluvčí Milionu chvilek pro demokracii se vyjádřil: Současná pandemie zásadním způsobem ukazuje selhání autoritářského vládnutí. Na jaře bylo jasně vidět, že to, co skutečně může pomoci krizi překonat, je vzájemná solidarita aktivních občanů. Proto opět spouštíme Mapu pomoci.

Jiří-Jakub Zévl, místopředseda a mluvčí spolku: Mapa pomoci je virtuální „zhmotnění“ občanské společnosti. Kolem nás působí nezávisle na sobě řada iniciativ a obětavých lidí, kteří z vlastní dobré vůle chtějí pomáhat. My jen nabízíme nástroj, který jim pomůže získat vzájemné povědomí a který nabízí možnost, jak propojit poptávku s nabídkou.

Kontakty:
Benjamin Roll, předseda a mluvčí spolku
Jiří Jakub Zévl, místopředseda a mluvčí spolku
Dominik Müller, kontakt pro média, [email protected]
Veronika Jiravová, koordinátorka Mapy pomoci, [email protected]

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku