Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Neformální koalice ANO, KSČM a SPD pokračuje v útoku na média veřejné služby

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Volební výbor Poslanecké sněmovny doplnil chybějícího kandidáta do zúženého seznamu pro volbu nových členů Rady České televize. Ke kritice svého předchozího výběru – že z padesáti šesti jmen do užšího výběru nominoval několik bývalých agentů komunistické StB, absolventů vysoké školy života, rasistů a antisemitů – se postavil čelem, a seznam doplnil o advokáta Michaela Manna. Ten aktuálně čelí kárné žalobě za nevhodné chování a výroky, když prohlásil, že se zasmál komentáři o zplynování teplických žáků první třídy.

Opět se potvrdila zvůle neformální koalice ANO, SPD a KSČM ve Volebním výboru, která není ochotna do Rady ČT navrhnout odborníky a respektované osobnosti, ale volbu podřizuje politickému zadání rozvrátit nezávislé vysílání veřejnoprávních médií.

Právě z výše uvedených důvodů požadujeme od všech poslanců, ale zejména zástupců opozičních demokratických stran, aby se zasadili o veřejné hlasování – jak jim to ostatně ukládá i jednací řád Poslanecké sněmovny – a neschovávali se za volbu tajnou. Veřejnost má právo znát, kdo volil které zástupce veřejnosti do rady veřejnoprávního média a kdo za to nese politickou odpovědnost.

Přejete si, aby po volbách přišla změna, která omezí vliv politiků na veřejnoprávní média? Podepište naši Výzvu demokratickým stranám a požadujte po nich, ať se k ochraně médií zavážou ještě před volbami. https://milionchvilek.cz/svobodna-media

Do voleb zbývá 149 dní! #rokzmeny

Zdroj: https://www.lupa.cz/aktuality/poslanci-doplnili-kandidatni-listinu-do-rady-ct-o-michaela-manna/

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku