Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Na tohle už se nedá dívat! Milion chvilek kvůli Zemanově milosti pro Baláka svolává protest na Hradčanské náměstí

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

“Všichni jsme si rovni, někteří jsou si rovnější.” To je už evidentně psané pravidlo hradní party. Miloš Zeman a Vratislav Mynář opět udělali krok, kterým podrývají právní stát i důvěru občanů. Zemanova milost zaměstnanci Hradu Miloši Balákovi překročila už tak pošlapané meze. Proto Milion chvilek rychle reaguje a svolává protest přímo před brány Hradu - ve čtvrtek 31. března od 18:00 na Hradčanské náměstí.

Na hradní kauzy a přešlapy Milion chvilek upozorňuje dlouhodobě. Ovšem arogance a drzost prezidenta a jeho podřízených nezná hranic a v úterý se to znovu jasně potvrdilo, když Zeman udělil milost svému podřízenému, bývalému šéfovi Lánské obory Miloši Balákovi. Odůvodnění milosti je navíc výsměchem všem občanům České republiky, zvláště pak soudcům. “Místo toho, aby nejvyšší ústavní činitel této země zastupoval spravedlnost a nestrannost, hájí zájmy svých kamarádů a zpochybňuje nezaujatost soudních orgánů. Před zákonem by si ale měli být všichni rovni,” říká ke kauze mluvčí Milionu chvilek Hana Strašáková. “Hradní parta prostě spoléhá na to, že Miloš Zeman je jejich kamarád, a tak jim všechno projde. Tohle přece není normální. A nemůže to být normální ani pár měsíců před prezidentskými volbami. Zeman a jeho podřízení mají evidentně do konce jeho mandátu ještě velké plány,” dodává.

Už za necelý rok budeme mít novou hlavu státu. Snad lepší. To ale neznamená, že necháme Miloše Zemana a jeho úředníky i nadále poškozovat prezidentský úřad a nabourávat důvěru občanů v politiky a fungování státu. Milion chvilek proto vyzývá občany, aby společně přišli ukázat, že takové jednání si líbit nenecháme. V rámci akce Milion chvilek zveřejní požadavky k nápravě situace a proběhne i happening inspirovaný knihou Farma zvířat spisovatele George Orwella.


Organizační informace: Akreditace na akci není potřeba. Akce bude ozvučena, bez podia, promluvy budou probíhat na podstavci sochy T.G.M. Řečníci budou postupně zveřejňováni ve facebookové události na profilu Milionu chvilek.

Termín akce: 31. 3. 2022 Místo: Hradčanské náměstí, Praha

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku