Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Milí a vzácní přátele, děkujeme!

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Milí a vzácní přátelé,

DĚKUJEME!

Občanská společnost udělala obrovský krok dopředu. Ukázala, že agresivní dezinformační kampaň, která se snaží vyděsit občany, nemůže uspět. Že obrovskou energii a naději, která se mezi lidmi vzedmula, nepřekryjí ani nevyčerpatelné finanční prostředky, nekonečné lži a fauly. Zvolili jsme si na Hrad demokrata. Co víc - volební účast v prezidentských volbách byla rekordní. Je skvělé vidět, že tolika lidem záleží na budoucnosti naší země.

V prezidentské volbě uspěly hodnoty demokratické společnosti, které reprezentuje Petr Pavel – s nadějí, s pospolitostí, bez rozkolů a bez strašení. Věříme, že teď se my všichni občané České republiky budeme moci vydat na cestu k lepší budoucnosti. K budoucnosti, kde politika nebude špinavé slovo a občané se do ní budou chtít zapojovat. Kde se politici budou předhánět ve vizích toho, v jaké zemi chceme žít, a ne v osobních útocích.

Po volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2021, kde uspěly strany hájící demokratické principy, jsme řekli, že dokud je prezidentem republiky Miloš Zeman ovládaný Nejedlým, Mynářem a Kremlem, budeme stále čelit akutnímu ohrožení demokracie i bezpečnosti. Tohle je teď pryč. Chvilky každého z nás se přetavily ve volební výsledek, který dává naději na zastavení propadu posledních let a vykročení kupředu. Je to vítězství především aktivních občanů, kteří nenechali volby náhodě. Ukázali jsme, že když se spojíme a najdeme to dobré v nás, změna je možná.

Je také třeba zmínit jednu věc: Mimořádné a povzbuzující bylo sledovat nepostupující Danuši Nerudovou, Pavla Fischera a Marka Hilšera, jak spolu se svými voliči a dobrovolníky napínali všechny síly v podpoře Petra Pavla. Toho jsme v politické soutěži ještě nikdy svědky nebyli. Děkujeme.

Milion chvilek pro demokracii. To jste Vy, občané této země. V těchto dnech slaví Milion chvilek pět let od svého založení. A garantujeme Vám, že za tu dobu těch našich společných chvilek bylo mnohem více než milion. V roce 2018 se mobilizovaly statisíce občanů, aby ukázaly, že není normální mít za premiéra oligarchu a lháře ve střetu zájmů. Na obranu demokratického systému jsme v roce 2019 dvakrát zaplnili Letnou a pravidelně jsme se scházeli na náměstích na stovkách míst po celé České republice i v zahraničí. Díky vytrvalé občanské aktivitě úžasných organizátorů Milionové sítě, dobrovolníků a Vás všech jsme svými každodenními menšími či většími chvilkami pro demokracii dokázali zvednout vlnu občanské aktivity až ke sněmovním volbám roku 2021. V těch jsme se postavili za demokratické hodnoty. Volby s rekordní účastí byly úspěchem občanské společnosti. Stejné hodnoty jsme bránili také o rok později, když Rusko napadlo Ukrajinu a kdy jsme čelili strachu a nenávisti a ukázali radikálům, že v České republice je ohromné množství aktivních lidí, na které proruské lži a hrozby nestačí. To všechno díky Vám.

Teď je čas spojovat všechny lidi, kterým na budoucnosti záleží.

Čeká nás ještě mnoho výzev. Společnost je roztříštěna strachem, obavami z budoucnosti a vyhrocenou volební kampaní. Pojďme proto usilovat o spojování všech, kterým není lhostejné, v jaké zemi žijí a co po sobě zanechají dalším generacím. Je čas nacházet společnou řeč s voliči všech stran, s nevoliči i s hledajícími. Pět let jsme sbírali zkušenosti, pět let jsme naslouchali lidem, kteří s námi ne ve všem souhlasili a zjišťovali, co je na stavu naší země trápí. Zjišťovali jsme jakými cestami k nim dostat naše sdělení. Pojďme to využít. Je čas skládat obraz budoucnosti naší země se všemi spoluobčany. Čeká nás dlouhá cesta, ale demokratický a důstojný prezident je jedním z důležitých kroků na cestě, po které se zkrátka vydat musíme.

Nesmíme zapomínat, že je tady velká skupina lidí, která nyní nemá politické zastoupení a její zájmy nikdo nereprezentuje. Nežijeme tu vedle sebe, žijeme tu pospolu. A i když se ne vždy na všem shodneme, podstatu máme stejnou: jsme lidé, kterým není jedno, jaká budoucnost čeká naši zemi. Je proto třeba se zapojovat do společného dialogu. Věříme, že právě zvolený prezident, který deklaroval, že bude prezidentem všech, se o to ve velké míře zasadí také. A naším úkolem je být hlídacím psem i jeho úřadu.

Demokracie je budoucnost. Pojďme proto vstoupit do dalšího období a spojovat všechny lidi, kterým na budoucnosti bez podvádění, lhaní a zastrašování záleží.

Děkujeme Vám za všechno, co pro budoucnost naší země děláte.

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku