Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Mailové schránky ANO patří pod Agrofert

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Datoví novináři Českého rozhlasu našli další důkaz o propojení hnutí ANO se společností Agrofert. Přes 600 zástupců hnutí ANO používá e-maily, které provozuje Agrofert. A překvapivě ho používá i sám premiér, který jako zaseknutá gramofonová deska tvrdí, že s Agrofertem nemá nic společného.

Mailové schránky s doménou anobudelip.cz běží i u dalších firem z holdingu - třeba Prechezy, Penamu, Dezy nebo Fatry. Prozatím se podařilo novinářům detekovat 605 schránek, které využívají členové předsednictva, výboru, krajští předsedové a manažeři, zaměstnanci a někteří další spolupracovníci. Další důkaz nezdravého propojení Babišova byznysu a politiky, další důkaz střetu zájmů. Problém je zkrátka v tom, že firma, která může soutěžit o zakázky a dotace, je provozovatelem mailů politiků, kteří na rozhodování o přidělování zakázek a dotací mají vliv. Andrej Babiš v tom, že doménu “anobudelip” provozuje Agrofert, nevidí žádný problém a podle jeho slov to tak “prostě je a bude”.

Není to poprvé, co se ukázalo, že je ANO s Agrofertem propojeno. Andrej Babiš dosazuje své bývalé zaměstnance do vysokých státních funkcí, a to už od doby, kdy byl ministrem financí. Za zmínku stojí i to, že Agrofert na svém twitteru nabádal některé poslance Evropského parlamentu, aby hlasovali proti rezoluci kritizující střet zájmů českého premiéra.

Možná to podle premiéra “tak prostě je”, ale my uděláme vše proto, aby to tak už nebylo. V říjnových volbách máme šanci ukázat, že tisíckrát usvědčený střet zájmů premiéra není v pořádku a v demokratické společnosti nemá co dělat.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/agrofert-hnuti-ano-e-maily-andrej-babis_2108310500_dok

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku