Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Luboš Xaver Veselý z Rady ČT označuje veřejnoprávní média za samozvance

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Pan radní Lubomír Veselý, v médiích známý pod přezdívkou Xaver, s hrdostí přijal za svou rétoriku komunistického Rudého práva. A použitím slova „samozvanci”, které si oblíbila KSČ pro označování Charty 77, útočí na nezávislá, veřejnoprávní média.

Média veřejné služby by totiž opravdu měla objasňovat, „kde je pravda”. Jejich úkolem je předkládat fakta a objektivní zprávy, a jasně je odlišovat od pouhých lží a domněnek. Veřejnoprávní média zkrátka nemůžou přistoupit na postfaktickou hru, ve které „pravda neexistuje” a záleží pouze „na úhlu pohledu”. To je totiž přesně strategie manipulátorů a autoritářských vůdců, kteří se tímto přístupem snaží podrýt důvěru lidí v demokracii.

Jen díky tomu, že je Česká televize nezávislá, se může věnovat vyvracení dezinformací a vysvětlování vědeckých poznatků široké veřejnosti (například ve spojení s koronavirovou pandemií). Podle posledních průzkumů je ČT nejdůvěryhodnější médium u nás. Lidé tedy evidentně její snahu o hledání a vysvětlování pravdy oceňují, ať už si Xaver myslí cokoliv.

Doufejme, že v právě probíhající volbě do Rady ČT budou zvoleni lidé, kteří stále věří, že pravda existuje, a kteří nepřejímají demagogickou rétoriku tak jako Lubomír Veselý.

#NezavislaMedia

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku