Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Kříže v Průhonicích jako symbol vlády zmařených životů. Babišova kampaň pokračuje, selhání navzdory

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

V sobotu 7. srpna jsme pokryli náměstí v Průhonicích křížky, které symbolizují zemřelé, které vláda Andreje Babiše nezvládla ochránit. Za covid premiér nemůže, za svá populistická a chaotická rozhodnutí ano. Na tento den naplánovaný premiér happening, při kterém na náměstí podepisoval svou knihu a rozdával zmrzlinu. Kampaň v Průhonicích na náměstí pokrytém křížy nakonec proběhla, křížům pod nohami navzdory.

“Stejně jako značná část veřejnosti jsme znechuceni kampaní pana premiéra. S úsměvem od ucha k uchu se předvádí, jako by se nikdy nic nestalo. Přitom má on a jeho vláda na svědomí nezvládnutou pandemii, při které zemřelo přes třicet tisíc lidí. Naše sobotní akce má za cíl konfrontovat pozlátko předvolební kampaně s krutou realitou jeho vlády. Andrej Babiš bude rozdávat zmrzlinu nad památníkem babiček, dědečků, rodičů i dětí, kteří už zmrzlinu nikdy nedostanou,” řekl k sobotnímu happeningu Milionu chvilek Jiří Jakub Zévl, místopředseda Milionu chvilek.

Andrej Babiš se ve své předvolební kampani snaží tvářit, že je vše v nejlepším pořádku. Pandemie už sice oslabila, ale Česká republika byla v jejím zvládání dle mnoha ukazatelů jednou z nejhorších zemí na světě. A to potřebuje premiér zamaskovat, a tak rozdává úsměvy a zmrzlinu.

Nesmíme dopustit, aby občané zapomněli, jak fatálně vláda Andreje Babiše selhala ve zvládání krize a ochraně lidí i jejich živobytí.

autor fotky: Petr Zewlakk Vrabec

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku