Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Krásný a nadějeplný Rok změny 2021

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Milí a vzácní přátelé,

s příchodem nového roku přichází čas bilancování. Přemýšlíme, co všechno se v roce 2020 stalo, co jsme mohli udělat lépe a co víc mohl udělat každý z nás. Ale nezapomeňme mezi tím vším na to, co jsme naopak společně zvládli.

Je za námi jeden z nejtěžších roků za poslední dekády. Byl to rok krize, ale také rok solidarity. Společně jsme šili roušky, pomáhali s nákupy nebo se různě omezovali pro ochranu zdraví ostatních. I přes všechna úskalí jsme si posvítili na kauzy skryté ve stínu pandemie. Možná to není na první pohled vidět, ale společně jsme dokázali neuvěřitelné věci. Občanská společnost je silnější než kdy dřív.

Věříme, že nadchází opravdový Rok změny. Nepůjde ale jen o změnu ve vládě, nýbrž o proměnu naší široké a rozmanité společnosti směrem ke státu vzájemného respektu, diskuze, důvěry, spolupráce i prosperity. Taková změna začíná u každého z nás. Může to být například způsob, jakým diskutujeme se svými protějšky, jak vyhodnocujeme nebo sdílíme informace a jak následně jednáme. Nicméně bez takové změny se budeme v naší politice pořád dokola potýkat s podobnými problémy, které nás trápily během posledních let. Přitom je mnoho možností, jak ke změně přispět. Stačí si jen vybrat. Zkusme si proto vzít do nového roku alespoň jedno předsevzetí, které se bude týkat klíčových hodnot Milionu chvilek: kritického myšlení, odvahy a zejména laskavosti.

Děkujeme za všechny Vaše velké i malé chvilky pro demokracii a za naději, kterou můžeme společně sdílet. Změna už je blízko a společně ji dosáhneme. Do voleb zbývá 276 dní!

Přejeme Vám krásný, pohodový a nadějeplný Rok změny 2021. #rokzmeny

Za Milion chvilek

Benjamin Roll, Jiří-Jakub Zévl, Hana Strašáková

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku