Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Krácení daní na Čapím hnízdě? Finanční správa zametla podezření pod koberec.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Krácení daní na Čapím hnízdě? Finanční správa zametla podezření pod koberec.

"Mezi roky 2010 až 2013 inkasovalo (Čapí hnízdo) více než 270 milionů korun za reklamu od společností ze skupiny Agrofert. Cena přitom odpovídá více než tisícovce billboardů, kterou by společnosti měly pronajaté několik let... Situace byla potencionálně výhodná pro všechny zúčastněné kromě státu. Zadavatelé reklamy si výdaje na reklamu dávají do nákladů a snižují si tak daňový základ. Čapí hnízdo bylo naopak ztrátové a peníze potřebovalo na placení stamilionových úvěrů.

Psal se rok 2014, když německý finanční úřad v Chemnitzu upozornil české kolegy, že má podezření, že přes platby Farmě Čapí hnízdo za reklamu krátí firmy z holdingu Agrofert daně. Finanční správa teď oficiálně potvrdila, že v daném případě nepředala tyto závažné informace policii. A to přesto, že tak běžně činí u mnohem méně závažných podezření... Státu mohla v tomto případě vzniknout škoda až 42 milionů korun, pokud by se ukázalo, že skutečně šlo o obcházení daňové povinnosti.

V této chvíli je to ovšem z hlediska finančních úředníků promlčený případ. Vracet se smějí jen tři roky do minulosti. Jedinou možností, jak by případně mohli doměřit daň, by byla situace, kdy by policie prokázala u soudu trestný čin krácení daně. A právě policie, i když až letos a bez upozornění berních úředníků, začala podezření z daňových úniků prošetřovat."

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku