Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Komu se hodí zasahování do rozhodování soudů? Marie Benešová dlouhodobě zneužívá svou moc

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Už zítra společně ukážeme vládě a hradním pánům, že jejich snahy o zasahování do nezávislého rozhodování soudů si nenecháme líbit. V 17:30 se sejdeme na Albertově a cestou na Václavák se při Pochodu za spravedlivou vládu projdeme pod okny ministryně spravedlnosti. Musí totiž konečně pochopit, že zasahování do soudní moci ze strany politiků je absolutně nepřijatelné. Pro Marii Benešovou jsme napsali rezignační dopis, který jí na ministerstvu necháme. Sama se totiž k jeho sepsání nemá.

Kromě toho, že by ráda co nejdříve jmenovala nového nejvyššího státního zástupce, se Marie Benešová jakožto ministryně spravedlnosti angažuje v případu podnikatele, kterého dříve zastupovala jako advokátka. Muži, který je dodnes souzen kvůli miliardovým daňovým podvodům, se snaží pomoci k nižšímu trestu. V jeho prospěch podala stížnost ve věci porušení zákona a případ tak musí prošetřit Nejvyšší soud. Není zřejmé, že by Benešová ve prospěch svých bývalých klientů jednala opakovaně. Jisté ovšem je, že nevysvětlila, jak takovému jednání do budoucna předejde. Že by to byl ten ehm… střet zájmů, který je ovšem v této vládě absolutně "vyloučený"?

To ale není vše. Do rozhodování soudů rád mluví i trestně stíhaný hradní kancléř Vratislav Mynář, který je tím proslulý. Nevhodnost Mynářova jednání už v minulosti řešila jak Poslanecká sněmovna, tak i policie. Pokud jste si však mysleli, že se kancléř bez prověrky polepšil, věřte, že tomu tak není. Po snaze ovlivnit podobu služebního zákona a kauzu lesní správy v Lánech totiž Mynář kontaktoval jednoho ze soudců Ústavního soudu také kvůli volebnímu zákonu. Jak známo, prezident Miloš Zeman si nepřál jakékoliv zásahy do tohoto “zákona roku”, podle kterého na podzim proběhnou volby. Jenže pokoušet se pokoutně ovlivňovat soudce skrze svého kancléře, je prostě špatně.

Je nejvyšší čas, aby vysocí představitelé našeho státu konečně pochopili, že nemají své funkce zneužívat k ovlivňování soudů. Že se nemají snažit hájit jen zájmy svých známých, ale že mají pracovat v zájmu nás všech, občanů.

Do voleb zbývá 129 dní. #rokzmeny

Zdroje: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/benesova-pomaha-byvalemu-klientovi-k-nizsimu-trestu-o-dalsich-nevim-rika-156187?fbclid=IwAR2g70KShKA9f-Q9pN-b8MZmZC_ChsXihI7H-ztF-jvl-SFDjnBMBLHrlHI a https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tady-mynar-kancler-volal-soudci-kvuli-rozhodnuti-ktere-chtel-zeman-zastavit-156239?fbclid=IwAR140_AXW6e3LRp8ikSt7EWNnqEfYl3EaqT5GNws8_uKS9ymYrzZ5DK5fsg

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku