Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Je třeba změnit životosprávu - Martin Jaroš

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

S výjimečným projevem vystoupil na demonstraci 5. 6. Martin Jaroš. Zdůraznil, že ještě důležitější než jen protestovat proti nepříjemným pupínkům na pubertální tváři České republiky (Babiš, Zeman) je změnit jednu z příčin tohoto stavu: celou životosprávu. Je třeba demonstrovat za politiky, kteří budou schopnější a lepší než Babiš, ale kteří budou zároveň ctít demokratické hodnoty.

S tímto postojem se zcela ztotožňujeme. To, že kritizujeme Babiše, neznamená, že bychom chtěli obhajovat chyby minulých vlád a politiků. Minulé garnitury, některé strany a někteří politici jsou součástí našeho problému a jednou z příčin Babišova vzestupu. Porazit ho mohou jen politici lepší než on.

Přesto si stojíme za tím, že jsme pozvali na pódium i zástupce šesti parlamentních demokratických stran: STAN, TOP 09, KDU-ČSL, Piráty, ČSSD, ODS. Nikoli proto, že bychom souhlasili se vším, co tyto strany v minulosti udělaly, a se všemi lidmi, kteří v nich jsou, ale proto, že se v této kritické situaci hlásí k demokratickým hodnotám a principům. Na pódiu stálo 6 politiků ze 6 stran naráz. Ukázali tak, že v tom podstatném - obraně demokratických principů - se shodují. A také jsme jim dopředu řekli, že nechceme, aby to zneužili k agitaci pro svou stranu. O tom, co řekli, si každý může udělat názor sám. My jsme jim dali prostor i přes to, že některé strany nesou spoluvinu za bídu současné situace a že by se měly zásadně obnovit, pokud mají být znovu důvěryhodné. Vážíme si i toho, že za ČSSD přišel senátor Dienstbier jako důkaz toho, že ne všichni socialisté se chtějí paktovat s Babišem. Jestli takový postoj v ČSSD převáží se dozvíme již brzy – 15. 6. 2018.

Podívejte se také na jednotlivé záznamy všech vystupujících.

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku