Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Já jsem nestudoval, jaké jsou kompetence Rady ČT, řekl nominovaný do Rady ČT

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

To, že volební výbor do užšího výběru kandidátů na nové členy Rady ČT pošle člověka, který se ani neobtěžoval si dopředu nastudovat, jaké jsou jeji kompetence, je naprosto skandální. Předseda Rady seniorů Zdeněk Pernes je nicméně dalším důkazem, že odbornost není tím hlavním kritériem, podle kterého si většina v Poslanecké sněmovně nové členy Rady ČT vybírá.

Pernes patří mezi zaryté obdivovatele komunismu. V rozhovorech (které často poskytuje dezinformačním serverům) vyzdvihuje “sociální jistoty”, které se lidem údajně za minulého režimu dostávaly, zatímco zejména senioři prý v kapitalismu trpí. Pernes absolvoval Vysokou školu politickou ÚV KSČ, neslavně proslulou “vzdělávací” instituci komunistické strany, která sloužila k výchově stranických kádrů. Odnesl si odtamtud pseudotitul RSDr., kterým se dodnes pyšní. A odpůrce komunismu Pernes označuje za “příslušníky hloupého národa”.

Svobodná veřejnoprávní média tvoří takzvaný čtvrtý pilíř demokracie. Jejich úkolem je kontrolovat volené zástupce a objektivně o jejich počínání informovat. Bez svobodných médií totiž nemůžou být ani svobodné volby. Členové Rady ČT přitom můžou míru nezávislosti České televize velmi ovlivnit. Proto je nepřijatelné, když má reálnou šanci na zvolení do Rady člověk, který je otevřeným podporovatelem zločinného totalitního režimu.

Rada ČT potřebuje takové členy, kteří jsou ochotni si nastudovat, jaká je role orgánu, do kterého byli nominováni. A také členy, kterým budeme věřit, že jim na obraně demokracie opravdu záleží. U Zdeňka Pernese si tím ani náhodou nemůžeme být jisti.

#NezavislaMedia

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku