Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Hrad proti investigativním médiím

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Osazenstvo Pražského hradu stupňuje svůj boj proti nezávislým investigativním médiím. Jak jinak si vysvětlit čerstvé prohlášení Kanceláře prezidenta republiky (KPR), že nadále nebude jakkoliv komunikovat s Deníkem N, týdeníkem Respekt a pořady 168 hodin a Reportéři ČT. Jsou to totiž právě tato média, která se nebojí přijít s mnohdy závažnými odhaleními z okolí hlavy státu. Naposledy se například ukázalo, že ačkoliv zpráva BIS o útoku ve Vrběticích na Hrad dorazila už sedmého dubna, zaměstnanci KPR o ní prezidentovi neřekli. S případem se tak seznámil až o deset dní později, když ho o něm informovali premiér Babiš a vicepremiér Hamáček. Zato je téměř jisté, že v mezičase si zprávu místo prezidenta, kterému byla adresována, přečetli lidé bez bezpečnostní prověrky, kterých je, jak známo, na Hradě více než dost.

Rozhodnutí KPR nekomunikovat s médii je jasnou snahou umlčet nezávislá média a znemožnit jejich kontrolní roli, kterou v demokracii hrají. Absurdní přitom je, že jej nevydal nikdo jiný než kancléř Vratislav Mynář. Tedy člověk, který má velmi pochybné vazby na autoritářské režimy, a zároveň jeden z těch, kterému Národní bezpečnostní úřad odmítl udělit bezpečnostní prověrku. Člověk, který tedy oficiálně představuje bezpečnostní riziko pro naši zemi, si nyní dovolí nazývat poctivou novinářskou práci dezinformacemi. Jen proto, že její výsledky jsou Hradu nepříjemné.

V naší zemi nikdo nesmí stát nad zákonem. Tedy ani Pražský hrad a jeho pochybní zaměstnanci. Prezident Zeman se jako soudem usvědčený lhář snaží uniknout kontrole veřejnosti. Jenže to se mu nesmí podařit. Politici, tedy i Miloš Zeman, jsou veřejnosti odpovědní, nejsou jejich neomezenými vládci. Snaha umlčet média, která se je k odpovědnosti snaží hnát, je ostudná a zavrženíhodná.

“A ostatně soudíme, že prezident Zeman by měl být žalován pro velezradu…”

PS: Je třeba regulovat moc prezidenta. To ale nepůjde, pokud ve budou ve vládě sedět hnutí ANO, komunisté a extremisté. Podepište prosím Výzvu demokratickým stranám, která je zavazuje k tomu, aby s ANO, komunisty a extremisty po volbách odmítly jakoukoli spolupráci. Děkujeme

milionchvilek.cz/vyzva

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku