Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Happening: Poslední kapka Pavla Blažka

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Milion chvilek pořádá 23. září v 17 hodin happening v Praze na Klárově (poblíž zastávky Malostranská). Cílem akce s názvem Poslední kapka Pavla Blažka je apelovat na premiéra, aby už nadále netoleroval záplavu průšvihů Pavla Blažka a z postu ministra spravedlnosti ho odvolal. Happening není proti vládě, ale proti ministrovi ve střetu zájmů s pochybnými kontakty. Součástí happeningu bude vystoupení zástupce Milionu chvilek a několika málo hostů, jejichž jména budou včas zveřejněna. Účastníci akce si s sebou přinesou deštníky, aby je případná, jakkoli neplánovaná a nepředpovídaná, silná bouřka nemusela dohnat až na pětihodinovou schůzku s člověkem, kterého prověřuje BIS a který představuje vazby na Rusko i minulou garnituru.

"Premiér má teď šanci dokázat, že jsme s novou vládou nevlezli z deště pod okap. Zatím se k tomu ale nemá. Musíme měřit všem stejným metrem. A chování Pavla Blažka je nepřípustné, ať už by byl členem jakékoli vlády," říká k důvodům pořádání happeningu vedoucí komunikace Adam Ludvík. "Stále jsme přesvědčeni o tom, že tahle vláda, byť chybující, je lepší než cokoli, co předváděl Andrej Babiš podpořený ČSSD a Komunisty. Nebo cokoli, co by Andrej Babiš předváděl třeba s Tomiem Okamurou nebo Jindřichem Rajchlem. Právě proto ale musíme usilovat o to, aby politici demokratických stran skutečně prokazovali, že představují změnu k lepšímu. Pokud právě oni v této roli selžou, může to mít dalekosáhlé důsledky," dodává.

Na to, že Pavel Blažek nemá být ve vládě, Milion chvilek apeluje už od doby před sestavováním vlády.

Budeme rádi, když se akce zúčastníte. Akce bude díky deštníkům, "umělému dešti" a velké "poslední kapce" vizuálně zajímavá. Z akce vzniklo i video. Najdete ho zde.

Termín: 23. srpna 2023, 17:00 hodin

Místo:

Klárov, Praha

Program: 17:00 zahájení happeningu a vystoupení mluvčích (jeden zástupce Milionu chvilek a hosté)

Událost na Facebooku: https://www.facebook.com/events/596094729389566/

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku