Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Hamáček vyšetřován policií v souvislosti s cestou do Moskvy

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Marie Benešová prohlásila, že chce brzy jmenovat nového státního zástupce na místo Pavla Zemana. Ten na post rezignoval v souvislosti s nátlakem, který na něj ministryně vyvíjela. Státní zastupitelství bude pod velkým politickým tlakem v souvislosti s několika kauzami – vedle konečně dokončeného policejního šetření možného dotačního podvodu Čapí hnízdo se bude jednat i o řádném vyšetření kauzy Vrbětice. A nově se v médiích objevila informace, že detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu zahájili trestní řízení v případu neuskutečněné cesty vicepremiéra a ministra vnitra Jana Hamáčka do Moskvy.

Vedle premiéra jsou tu tedy již další dva ministři. Marie Benešová v souvislosti s vyšetřováním soudce Slováka i s kauzami týkajícími se okolí jejího loutkovodiče prezidenta Zemana a Jan Hamáček v souvislosti se svým plánovaným letem do Moskvy. Oba mohou mít zájem na jmenování vrchním státním zástupcem osobu, která bude politikům odezírat ze rtů více, než činil doposud Pavel Zeman.

Tato vláda nemá důvěru ani morální právo rozhodovat o příštím vrchním státním zástupci. Její členové jsou v tak brutálním střetu zájmů, že musíme požadovat, aby o Zemanově nástupci rozhodla až nová vláda po podzimních volbách. Ostatně oba dva ministři by měli okamžitě rezignovat.

Ve čtvrtek 20. 5. 2021 to můžete spolu s námi vzkázat vládě pěkně nahlas od 18:30 na Václavském náměstí na DEMONSTRACI: NECOUVNEME - Justici nedáme! Odkaz na facebookovou událost - https://www.facebook.com/events/302900094663167

Do voleb zbývá 142 dní. #rokzmeny

Zdroj: https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/jan-hamacek-vrbetice-moskva-rusko-sputnik-v_2105171648_ako?fbclid=IwAR1deHgpXCS6R5U_chLtk0G1ouu8eTL9RdRLjLZpFa1ezUjqXxTlV8Dpjds

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku