Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

DEMONSTRACE: Hrad za hranou, republika v ohrožení!

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Milí a vzácní přátelé,

minulý týden jsme to všichni jasně viděli. Prezident Miloš Zeman, vláda Andreje Babiše, komunisté a SPD dlouhodobě směřují naši zemi do područí Ruska. Vraždí tu ruští agenti a náš prezident mlčí. Rádoby rázné kroky vlády nesmí zakrýt její odpovědnost za současnou situaci a dlouhodobě toxickou politiku. Už je to za hranou únosnosti!

TOHLE UŽ NEPOČKÁ! SVOLÁVÁME DEMONSTRACI HRAD ZA HRANOU, REPUBLIKA V OHROŽENÍ!

Sejdeme na Václavském náměstí a v dalších městech po celé ČR a budeme požadovat konec prezidenta Zemana. To je jediná šance, jak se naše země může včas vyhrabat ze současného marasmu. Vyzýváme všechny občany České republiky, aby se k protestu připojili ve svých obcích.

KDY: čtvrtek 29. dubna

KDE: Praha - Václavské náměstí + celá Česká republika

Podívejte se na mapu zapojených míst, kterou průběžně aktualizujeme, a zúčastněte se demonstrace, kterou pořádají místní organizátoři blízko Vás: MAPA ZDE

U Vás v obci nikdo demonstraci nepořádá? Zorganizujte ji sami a zaregistrujte ji před tento formulář. Rádi Vám s organizací pomůžeme.

Přidejte se k facebookové události.

Proč teď?

Proč po všem tom dění posledních měsíců jdeme demonstrovat právě teď? Protože pohár přetekl! V jistém momentě je potřeba říct „Dost!” a utnout salámovou metodu. Po událostech posledního týdne je potřeba se jasně přihlásit k tomu, co jsme společně podepsali v listopadu 2019: „Záleží mi na demokracii, najdu si pro ni chvilku a v případě potřeby ji budu bránit.”

Nedovolme žádný další krok v rozkladu naší demokracie!

Musíme zamezit dalšímu vlivu prezidenta Zemana na směřování našeho státu do područí Ruska.

Musíme zabránit ovládnutí České televize ze strany Hradu a jeho loutek.

Musíme zaktivizovat celou společnost k tomu, aby říjnové volby skutečně přinesly změnu a pomoci demokratickým stranám k tomu, aby sestavily novou vládu. Bez ANO a bez prokremelských komunistů a extremistů z SPD a jim podobných.

Co se odehrálo?

Ruská federace na našem území provádí dlouhodobou špionážní činnost. Útok ruských agentů na našem území stál život dva české občany, přinesl nevyčíslitelné škody let plné nejistot pro obyvatele Vrbětic a způsobil hmotné škody přes miliardu korun. Ale to je zřejmě jen špička ledovce činnosti Ruské federace na našem území.

Bezpečnostní informační služba (BIS) a Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) si zaslouží obrovský vděk nás všech. Vděk za profesionální práci a projev toho, že jim stále záleží více na zájmech naší země než na mocenských hrách Ruska, a to i přes útoky prezidenta. To se však nedá říci o nejvyšších představitelích našeho státu.

Už to dál nejde. Vláda v souhře s KSČM, SPD a Milošem Zemanem nám poslední čtyři roky rozkládá celý stát. Rozvrátila veřejné finance, ochočila důležité instituce, a ty které nezvládla ovládnout se snaží zdevastovat a znedůvěryhodnit. Stupňující se útoky na Českou televizi jsou toho nejvážnějším příkladem. Kromě toho čím dál zřetelněji obrací kormidlo naší země směrem k totalitním a agresivním velmocím, které se snaží zahnat svět do svého područí, nebo jej alespoň zmařit v nekonečných konfliktech.

Navzdory pandemii, dřív než bude pozdě

Občanská společnost se musí nahlas ozvat. Navzdory pandemii, protože pak už může být pozdě. Nejvyšší správní soud včera uznal, že omezení počtu účastníků na demonstracích je protiústavní. Hygienická opatření je však nutné stále dodržovat. Celý rok na jejich dodržování velmi pečlivě dbáme. Vyzkoušeli jsme nové formy protestů proti vládě a pandemii nemoci COVID-19 bereme vážně. Nyní však přišel čas jít znovu do ulic a ukázat, že nebudeme nečinně přihlížet tomu, jak Hrad a současná vláda pokračují v devastaci naší země. Uděláme vše pro to, aby akce proběhla maximálně bezpečně a prosíme Vás o spolupráci.

Desatero bezpečnosti

1/ Vždy mám na obličeji nasazený respirátor. Rouška nestačí.

2/ Všude dodržuji bezpečné rozestupy.

3/ Stojím v připravených sektorech.

4/ Mám negativní test na COVID. Testy jsou snadno dostupné.

5/ Na demonstraci přijdu pěšky.

6/ Přijdu včas, ať se netlačím v davu.

7/ Pravidelně si dezinfikuji ruce. Nelíbám náhodné chodce.

8/ Necítím se dobře, sleduji stream z domova.

9/ Domnívám se, že patřím do ohrožené skupiny? Zvážím účast a rizika, případně sleduji přenos z domova.

10/ Při odchodu z demonstrace se zbytečně netlačím v davu.

Část veřejnosti se v turbulentním vývoji posledních dní ztrácí, musíme udělat vše pro to, aby pravda o Vrběticích a ruském vlivu na českou politiku nezapadla v mediálním balastu dezinformací a ve snahách o nastolení „klidu na práci.“

Proto se 29. 4. v 18:00 sejdeme na Václavském náměstí a budeme požadovat podání konec prezidenta Zemana. Přihlaste s k facebookové události.

To je jediná šance, jak se naše země může včas vyhrabat ze současného marasmu. Tohle už nepočká! Šiřte zprávu o této události co nejdál a pozvěte na ni své přátele. Každá chvilka se počítá.

Na závěr na Vás máme velmi důležitou prosbu. Nesmíme tolerovat projevy nenávisti a urážky vůči běžným Rusům a Ruskám. Mnoho z nich si také přeje změnu. Důkazem budiž demonstrace na podporu vězněného ruského opozičního politika Navalného a dalších politických vězňů v Rusku a Bělorusku. Skutečnou hrozbou je Putin a jeho autoritářský režim.

Milí přátelé, máme před sebou ještě mnoho napínavých chvilek. Držte se.

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku