Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Další nehorázný výrok jednoho z kandidátů do Rady ČT

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Pavel Černocký si evidentně libuje v rozšiřování ničím nepodložených konspiračních teorií. Například o tom, že americké prezidentské volby byly zfalšované a Joe Biden ve skutečnosti není právoplatným prezidentem Spojených států. Začátkem března kvůli této domněnce Černocký otevřeně vyzýval k násilí, když po americkém exprezidentovi Donaldu Trumpovi chtěl, aby “povolal armádu a Národní gardu a vymetl ten póvl z Bílého domu”.

My jsme na rozdíl od Pavla Černockého rádi, že žijeme v demokracii. O to víc nás ale mrzí, že volební výbor Poslanecké sněmovny v demokratické volbě podpořil lidi jemu podobné. Doufáme však, že “zdravý rozum” nakonec zavládne alespoň při hlasování pléna Poslanecké sněmovny a ke zvolení konspirátorů a odpůrců demokracie do Rady ČT nedojde. K tomu ale budou potřeba i hlasy sociální demokracie. Snad si tedy poslanci za ČSSD vzpomenou na programové prohlášení vlády, ve které sedí. To totiž ochranu nezávislosti veřejnoprávních médií slibuje. Pokud ale do Rady ČT navzdory tomu zvolí lidi, jejichž cílem je Českou televizi zničit, programové prohlášení vlády je ve skutečnosti jen snůškou prázdných slibů.

Poslanci budou mít v dubnu poslední šanci ubránit nezávislost České televize. To, koho do Rady ČT nakonec zvolí, jasně ukáže, na jakých hodnotách jim ve skutečnosti záleží. Do užšího výběru kandidátů postoupili v drtivé většině lidé, kteří jsou pro nezávislost České televize přímým ohrožením. Proto se domníváme, že by je Poslanecká sněmovna měla odmítnout a zvolit kandidáty nové. Ohrožení svobody médií totiž znamená reálné ohrožení pro demokracii v naší zemi.

#NezavislaMedia

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku