Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Chvilkový newsletter: Co byste teď popřáli České republice?

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Milí a vzácní přátelé,

aktuální situace je složitá pro nás pro všechny. Čelíme další vlně pandemie i jejím zdravotním, ekonomickým a společenským důsledkům. Každý den vidíme, jak moc nám chybí schopná vláda a schopný premiér.

SOUČASNÁ VLÁDA SI DŮVĚRU OBČANŮ NEZASLOUŽÍ

Již podruhé během krize se mění ministr zdravotnictví. Už tak narušenou důvěryhodnost vlády pohřbil Roman Prymula porušením svých vlastních nařízení. Nepřipravené a pomalé programy pomoci v kombinaci s otřesnou komunikací vlády nás všechny uvádějí do nejistoty. A mezitím? Premiér si řeší vlastní pochybné kšefty! Místo do budoucnosti vláda investuje do betonu a místo zveřejňování dat plánuje omezit právo na informace.

SLIBNÁ SPOLUPRÁCE OPOZICE

Není divu že, vládnoucí formace ztrácí poslední zbytky důvěry a s ní i podporu v předvolebních průzkumech. Naproti tomu demokratické opoziční strany posilují, což je dobrá zpráva. Kromě toho se rýsuje spolupráce Pirátů a Starostů na jedné straně a spolupráce ODS, lidovců a TOP 09 na straně druhé. Jsme rádi, že spolupráce stran, ke které dlouhodobě vyzýváme, se konečně stává realitou. Musíme teď udělat vše pro to, aby v příštích volbách zvítězili politici, kteří se k současným výzvám dokážou postavit čelem. Tahle země to potřebuje jako sůl!

JAK OSLAVIT DEN VZNIKU SAMOSTATNÉHO ČESKOSLOVENSKÉHO STÁTU?

Napište „Přání republice“ Pojďme ukázat, že nám na demokratické tradici naší země záleží. Oslavme výročí 102 let od založení samostatného československého státu. Jak? Společně, bezpečně, pod názvem „Přání republice”. Co byste popřáli naší republice do příštích let? Napište krátké přání, připojte MEDAILONEK s významnou osobností republiky a sdílejte na sociálních sítích s hashtagem #PraniRepublice.

Nejste na sociálních sítích? Nevadí, text Vašeho přání můžete poslat přes tento formulář a my ho nasdílíme za Vás.

INVESTICE DO BUDOUCNOSTI

Právě dnes je nutné přemýšlet nejen o tom, jak zvládnout aktuální situaci, ale také o tom, jak bude naše společnost vypadat, až toto náročné období překonáme. Vše, co teď společně uděláme, je investice do budoucnosti, investice do toho, aby to u blížících se voleb dopadlo pro demokracii dobře. Krize je vždy také příležitost. Tak ji pojďme využít.

Přejeme Vám pevné zdraví a děkujeme Vám za vše, co pro demokracii děláte.

Za Milion chvilek pro demokracii

Benjamin Roll

P.S. Veřejný prostor je plný dezinformací. Mezi ně patří i pozvánky na falešné demonstrace, ve kterých je zneužito naše jméno a logo. S žádnou podobnou akcí nemáme nic společného. Stále platí slova naší výzvy „Sami, ale společně”. Dodržujme důsledně přijatá opatření a chovejme se zodpovědně sami k sobě, ke svým blízkým i ke svému okolí. Neděláme to kvůli vládě, ale kvůli tomu, abychom toto náročné období co nejrychleji a ve zdraví zvládli.

P.P.S. Poznačte si v diářích 16. listopadu. Mapujeme možnosti, jak za současných podmínek nahlas vyjádřit naše názory na současné dění, pojmenovat aktuální situaci a představit plány na příští rok. Už se to rýsuje. ; )

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku