Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Česká republika nepřispěla na vývoj vakcín ani korunu

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Na konci loňského března Německo a Francie přijímaly nemocné z přetížených italských nemocnic – Česká republika vzkázala, že nikoho přijmout nemůže.

Loni 4. května uspořádala Evropská komise ve spolupráci se Světovou zdravotnickou organizací (WHO) virtuální dárcovskou konferenci. Pozvané státy, organizace i soukromé subjekty na ní příslíbily celkem 7,4 miliardy eur na diagnostiku, vývoj vakcíny a léků proti covid-19. Česká republika ústy svého premiéra Babiše slíbila přispět 750 tisíci eur (zhruba 20 milionů korun). Ten samý den se tím premiér pochlubil na svém twitteru a facebooku.

31.8. 2020 už během zhoršující se epidemické situace premiér prohlásil, že jsme „best in covid“.

Teď v březnu, o rok později, máme přeplněné nemocnice, světově nejvyšší počet zemřelých, své nemocné převážíme do nemocnic v Německu a Švýcarsku, a další země Evropské unie se nám skládají na pomoc s vakcínami.

A aby toho nebylo málo, dnes jsme se dozvěděli, že naše vláda z těch slíbených dvaceti milionů na vývoj vakcín doposud neposlala ani korunu!

Srovnejme ten slíbený příspěvek se sumami nesmyslně předražených nákupů nekvalitních pomůcek, s uvolněnými dvě stě padesáti miliony na vývoj nesmyslné české vakcíny, nebo třeba s patnácti miliardami vyčleněnými na neméně nesmyslný a zbytečný projekt kanálu Dunaj-Odra-Labe, které samozřejmě skončí v kapsách kamarádů Pražského hradu a vlády.

Premiér říkal, že stát bude řídit jako firmu. Zapomněl dodat, že si ze svého podnikání přinese také vekslácké manýry.

Teď nám všem dělá premiér Babiš svým šejdířským a nemravným chováním ve světě obrovskou ostudu. Pojďme to změnit ve volbách, abychom se za svou zem nemuseli v zahraničí stydět.

Do voleb zbývá 212 dní. #rokzmeny

Zdroj: euractiv.cz

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku