Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Červená čára před ministerstvem. A Pavel Blažek za ní

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Dnes ráno jsme Pavlu Blažkovi nakreslili červenou čáru před vstup do práce na ministerstvu spravedlnosti. Čáru, vyznačující demokratické hřiště, které Pavel Blažek svým střetem zájmů nezodpovědně překračuje. Obrazně a teď už i doslovně.

I když je Pavel Blažek sám jako občan prověřován v živé kauze, jako ministr spravedlnosti se o danou kauzu a instituce, které ji šetří, velmi zajímá. A ke všemu říká, že v tom žádný problém nevidí, že v tom žádný problém není.

My tam ale problém vidíme. A aby ho, už konečně, viděl i pan Blažek, nakreslili jsme mu dnes ráno červenou čáru přímo před vstup do ministerstva. A zdá se, že si jí i dopisu, který jsme mu poslali už dříve, přece jen všiml.

V reakci na naši červenou čáru se dnes ministr Blažek pro ČTK vyjádřil, že nám na dopis odpoví a že žádné čáry nepřekračuje. No, na tom se bohužel neshodneme. Na odpověď se ale těšíme - když už nic jiného, je dobrý signál, že je ministr ochotný s občanskou společností komunikovat. A je dobře, že si všímá, že jsme připraveni kontrolovat a hlídat všechny politiky i ty vládní.

Protože, jak řekla dobrovolnice Jitka, která nám s kreslením pomáhala: Politici nemůžou všechno a je tady určitá hranice, kterou by neměli překračovat. A když na to zapomenou, tak my jim to musíme připomenout.

Nechceme ministra spravedlnosti ve střetu zájmů. S důvěrou lidí v politiky a právní stát se nevyplatí si zahrávat. Je křehká a těžko se obnovuje. Politici musí hrát podle jasně daných pravidel a nezneužívat svěřenou moc. To jim teď musíme připomenout. Upozornit je, že člověk ve střetu zájmů rozhodně nemůže zastávat post ministra spravedlnosti. Jak? Pojďte jim napsat, co si o překračování hranic demokratického hřiště myslíte. Jednoduchou cestu, jak své volené zástupce kontaktovat, najdete na webu cervenacara.cz. My už jsme s obepisováním začali. Přidejte se.

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku